Excuus

Excuus

Minister van Buitenlandse Zaken Uri Rosenthal neemt geen genoegen met Indonesische excuses voor het verzet van revolutionaire groeperingen tegen het Nederlandse bewind eind jaren ’40 van de vorige eeuw. Rosenthal vindt het goedkoop om na zoveel jaar met een simpel excuus de verhoudingen tussen beide landen recht te trekken.
‘Pas als er te praten valt over  vergoeding van de kosten gemaakt voor het voeren van de politionele acties en posthuum eerherstel voor commandant Westerling, zijn we bereid tot toenadering’.

‘Het was een historische vergissing ons los te maken van de blanda’s’, zegt Serandung Krokojojo voorzitter van de stichting  ‘Toean Toean’,  die zich beijvert voor hernieuwde annexatie met het oude moederland, terwijl hij foutloos de eerste drie coupletten van het Wilhelmus reciteert.
‘Ik ben een fan van het koningshuis’, verklaart de sympathieke pelopper ten bewijze waarvan hij in zijn vermakelijke kromspraak feilloos de namen van alle prinsen en prinsessen inclusief kinderen en ook alle van Vollenhoves ten beste geeft.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *