Pet

‘Eens kijken wie zich vooraan komen melden in deze tweede Giro-etappe! Jawel… het treintje van de Engelsman is er weer. Maar daar komt Jan Stoers met een laatste demarrage, het is natuurlijk kansloos want ze rijden tegen zestig in het uur. Die trein, daar kun je nooit tegenop. Nee, dat ziet Stoers nu ook wel in. Dapper geprobeerd, maar helaas. Maar dáár gaat Gontsjagov… en die heeft er de vaart in! Godsamme, moet je kijken. Hij heeft zomaar veertig vijftig meter! Zestig. Zeventig. Maar daar komt die trein alweer. Ja, daar komt ie. Wie er nu nog durft te demarreren… Kijk, daar probeert de Deen Larsen te ontsnappen, op zijn Zoetemelks, hij wint vijf meter. Hij wint tien meter. Hij wint vijftien meter! Twintig! Maar zijn benen zijn op, daar komt de trein van de Engelsman al. Nog drie kilometer, daar staat de vlag. En dáár!!! OOH!!! Een valpartij van Bennie Gummels! Bennie Gummels gevallen! Hoe kan dat toch steeds weer gebeuren? We zullen het zo zien op de herhaling… ja, Bennie Gummels schampt het achterwiel van de Italiaan Massi, nummer 84, nee, dat is, ja, dat is Massi. Kansen verkeken voor Bennie Gummels. Mogen we nu weer beelden zien van voren, regisseur? Ja, daar zijn we. De vlag van de twee kilometer, de Engelse trein houdt nog steeds stand, maar er is wel een treintje van de Italianen bij gekomen. Die rijden natuurlijk voor Puzzi. Rappe man, maar ook Constallozi! Winnaar van de Westfranse Kustprijs, afgelopen januari. Oók zeer snelle beentjes! Onder het vod van de laatste kilometer, en het dreigt nu zeer onoverzichtelijk te worden. Gaat daar nog een Raborenner? Daar gaat nog een Raborenner! Norbert Veelkamp! Hou vol, Norbert! Hou vol…! Pers nog eens alles uit je tengere lijfje! En dat gaat lukken! En dat gaat lukken! En dat gaat zeer zeker lukken!!! Norbert, op weg naar zijn grootste overwinning in zijn profcarrière… Nog driehonderd meter, met een nare bocht naar links, die neemt hij goed, maar dáár gooit iemand uit het publiek een pet op het asfalt, het macadam. Een pet! Het heeft dus niet zo mogen zijn, mensen. Kijkt u maar, Norbert valt voorover, hij is er nog goed van af gekomen. Vaduc heeft het nu gewonnen, kijk maar, banddikte.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *