Met Max in Sargasso

Ik zal het nu meteen maar zeggen, want Max heeft er geen tijd voor: Max Molovich, uw onovertroffen hoofdredacteur, en ik, zijn hulpje in de keuken, gaan samen in Sargasso – hét medium voor de progressieve wereldbewoner – een column schrijven. Dat wil zeggen: de ene dag Max, de andere dag ik.

Voor mij is dat, dat zult u wel willen begrijpen, een enorme overwinning.

Twee baarden heet onze column, op verzoek van Max. U weet dat hij zich door de week betrekkelijk goed scheert, maar nou ja. Ik zei: dat is een perfecte titel, Max! Want hij schetst toch eigenlijk de zuivere waarheid.

Max begint: morgenochtend om 11 uur staat zijn eerste Twee baarden-stukje in Sargasso. Stel uw wekkers dus in, verslaap u nu juist morgen niet! Zet Sargasso in uw Favorietenlijstje en kijk elke dag om 11 uur naar uw Twee baarden. Ikzelf zal mij moeten beperken tot mijn weinige onzalige herinneringen, zoals u van me gewend bent. Ik zal tot het uiterste, dat beloof ik u nu plechtig, proberen me aan de werkelijkheid te houden. Geen komma zal ik verzinnen.

Verdere informatie krijgt u nog van Max, het schrijfbeest.

8 Reacties

 1. Dus toch Ben! Ik hoop voor je dat de onderhandeling over het financiele gedeelte hard gespeeld is. Want dit genereert natuurlijk niet alleen extra bezoekers voor sargasso, maar veel belangrijker: bezoekers die terug blijven komen.
  En wat ik nu schrijf heeft helemaal nergens verband me, maar van de week las ik Siberisch Dagboek van Karel van het Reve. Er staan in dat boekje een paar bladzijdes en die vond ik het grappigste proza wat ik tot nu toe in dit jaar gelezen heb. Je kent het?

  1. Voor als je ook wilt lachen: Siberisch Dagboek, blz. 39 t/m 42 waarin Van het Reve pogingen doet, samren met Intoerist, om de prijs van een telefoongesprek naar Amsterdam aan te vragen en daarna vele pogingen voor het gesprek zelf. Heerlijk.

   1. Uiteraard ken ik het, want ik ken elke letter die KvhR heeft geschreven. Hij was de grootste Nederlandse stylist van de afgelopen eeuw. Ken jij zijn verhaal over die keer in Moskou dat hij zijn poep niet kon ophouden, na een maaltijd met uiensoep bij vrienden?
    Het staat in deel 4 of 5 van zijn Verzameld Werk.

    1. De Sargasso-start is goed, hij staat bij mijn favorieten of hoe dat ook heet. Siberich Dagboek is idd erg leuk. Inmiddels deel 2 uit, en deel 3 op de verlanglijst.

  2. We hebben het keihard gespeeld met Sargasso. We zeiden: ‘We willen het wel doen, maar we doen het om de knikkers.’ Puur resultaatvoetbal, dus.
   Nee, dat zit wel snor!

 2. Dat wordt Sargasso lezon dus *noteert*.
  OT: zag ik gistermorgen in de spits toevallig Horst Grogmuller op zijn racefiets vanuit W’meer richting Centrum forensen? Volgens mij wel.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *