Dankwoord

Gisteravond werd in Cultuurcentrum de Balie te Amsterdam de Blogparel 2011 uitgereikt, een prijs voor het beste blogstukje van het jaar (2011 dus, in dit geval). De tweede prijs ging naar het vrij briljante Soms, van Spencer Brandsen. De derde prijs ging, bij wijze van eervolle vermelding, trouwens naar de serie Stijloefeningen van uw favoriete hoofdredacteur (“Een sterke schotelmix van Monet (impressionisme) en Dalí (surrealisme) in een saus van Kafka. Groots. Maar hier en daar (jammerlijke) stijlbreuken. De blogger past hier een trucje toe, die (sic) wel fantastische werkt. Jammer dat sommige stukken wat afgeraffeld overkwamen”, aldus de jury, die uitblonk in keiharde kritische noten). En de vierde plek ging naar Lek, van onze zeer gewaardeerde Nurks-collega Pasquali. De eerste prijs ging trouwens naar Drie ei is een paasei van Fatima Boutoutouh. (Prachtnaam trouwens, Boutoutouh. Daar kun je Secretaris Generaal van de Verenigde Naties mee worden.)

Spencer kon zelf, wegens gezondheidsredenen, niet aanwezig zijn, en liet zijn dankwoord uitspreken door zijn vriendin. Omdat het een zeer goed dankwoord was, willen wij het u niet onthouden:

Goedenavond,

Mijn naam is Spencer Brandsen en als het goed is hoort u deze woorden nu uit de mond van m’n vriendin komen. U moet maar denken: het is weer eens wat anders. Ik voel me te ellendig om in eigen persoon voor u te verschijnen, maar zie mezelf iedere dag in de spiegel en ik kan u verzekeren dat u er echt niets aan mist. Hoe dan ook, toen ik vernam dat ik deze prijs zou krijgen wilde ik hem in eerste instantie natuurlijk weigeren omdat iederéén dat tegenwoordig doet, maar de overweging dat 100 euro goed is voor bijna 4 flessen cognac bracht me – in combinatie met de bekende ijdelheid –  gelukkig op andere gedachten. Maar zonder dollen: het is natuurlijk best leuk om te merken dat je geouwehoer kennelijk soms door anderen gewaardeerd wordt. Daarom wil ik iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt, met name de heer Molovich die mijn stukje instuurde, want zelf was ik daar uiteraard veel te bescheiden voor geweest. Tenslotte kan ik u aanbevelen het boek Enkeling van Johan Leys te lezen, want daarna voelt u zich echt een stuk beter. Ik wens u allen een prettige voortzetting van de avond.

7 Reacties

  1. Heel erg gefeliciteerd! Ik ben blij te vernemen dat maar liefst 2 van mijn inzendingen in de prijzen zijn gevallen. “Soms” is er een van, en de tweede is van Nogal Irritant. Alleen Vrouwke is niet gelauweerd. Dat is jammer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *