De neus van Holleeder

Binnenkort komt Holleeder vrij, lees ik in de krant. Ik zie zijn neus. Ik heb mij laten vertellen dat het de laatste tijd niet zo botert tussen Willem Holleeder en zijn neus. Ze hebben steeds vaker woorden. De Neus vindt dat Holleeder zich laf opstelt. Holleeder wil het rustiger aan gaan doen. Hij denkt er zelfs over om eruit te stappen. Voor de neus is stoppen geen optie. Het zou me niks verbazen als Holleeder en zijn neus gebrouilleerd zullen raken. Dat ze zich van elkaar zullen afscheiden. En dat Holleeder een rustig bestaan als barman van een klein kroegje in de Kinkerbuurt zal proberen op te bouwen. En dat hij een paar weken na hun vrijlating zal worden geliquideerd. De Neus zal de scepter zwaaien over de Amsterdamse onderwereld. Zijn heerschappij zal bloederig zijn. Meedogenloos. Over een paar jaar zal hij opgepakt worden op verdenking van belastingontduiking. Tijdens zijn arrestatie zal een wild om zich heen schietende Neus omkomen in een regen van kogels, Tony Montana-style. In de jaren erna zal blijken dat het de Neus is geweest die achter de liquidatie van Holleeder zat (hij wist te veel) en dat het al die tijd de Neus was geweest die de scepter zwaaide. Holleeder zelf had niks te zeggen. De Neus was de onbetwiste Godfather, Holleeder was een simpele loopjongen. Er zal zelfs blijken dat de Neus het brein was geweest achter de ontvoering van Heineken. Dat zal de snor van Peter R. de Vries onthullen, die momenteel in Italië zijn memoires aan het schrijven is. Peter R. de Vries zelf zal het allemaal afdoen als onzin, maar zijn rentenierende Snor blijkt behoorlijk sterke bewijzen te hebben. Ik moet nodig wat eten. Straks maar. Eerst nog een biertje. De negende van de avond.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *