Als je een beetje logisch nadenkt

Wanneer een Dirkswoudenaar het over LSD heeft, bedoelt hij niet de nefaste drug waaraan zovelen zich te buiten zijn gegaan, hij bedoelt Logica Systemen Dirkswoud. LSD is wat het was in zijn jaar van oprichting, 1966: een tweemansbedrijf. Directeur en financieel management: Kees Vierhoek. Zijn medewerker zocht hij onder de bevolking van Dirkswoud, die hij steeds een éénjarig contract gaf. Op die manier zijn al zo’n 45 Dirkswoudenaren betrokken geweest bij LSD.

De heer Vierhoek is nu 65 jaar oud en hij geeft de pijp aan Maarten. Vandaar dat hij deze week ernstige sollicitatiegesprekken moet houden. Zijn medewerker heeft hij al: Gertjan Madema. Zijn eigen opvolger zoekt hij onder de twintigers. Gesolliciteerd hebben:

a) de 22-jarige Rink Wollink, die in zijn sollicitatiebrief schreef dat hij ‘onstuimig was als de jeugdschaatskampioen van Dirkswoud die ik was, zes jaar geleden’;

b) de 20-jarige Henk Braaksma, die schreef: ‘Qua logica en ook qua systematiek zult u geen betere kandidaat vinden!’;

c) de 18-jarige Jeroen Ploeger, die mailde: ‘Voor een directeursfunctie ben ik altijd te vinden. Vandaar dat ik u dit mail’;

d) de 19-jarige Karel Vierhoek, kleinkind van de huidige directeur, die schreef: ‘Dag opa!’

Dankzij de uiterste transparantie van de sollicitatieprocedure is het nog lang niet zeker dat Karel Vierhoek de nieuwe directeur wordt. De heer Kees Vierhoek: ‘Wij willen absoluut de beste man op deze belangrijke post. Iemand die de Logica Systemen als het ware in zijn bloed heeft.’

Het zou dus nog best iemand anders dan Karel kunnen worden, maar in Dirkswoud gaat men ervan uit dat de race gelopen is: het wordt weer een Vierhoekje. Vooral na een interview met Karel Vierhoek in De Dirkswoudenaer, waarin hij onder meer verklaarde: ‘Iedereen die zegt dat ik de nieuwe directeur word, kletst uit zijn nekharen. Dat staat nog lang niet vast, er moet eerst nog een hele procedure worden doorlopen. Wel wil ik hier nog even zeggen dat de Christo Kerstboomverpakkingen mij uitstekend zijn bevallen: geen naaldje verlies! Een geweldig succes van LSD!’

5 Reacties

  1. Als ik zou solliciteren, zou ik benadrukken precies hetzelfde personeelsbeleid te willen voeren. Ik vermoed dat Karel Vierhoek daar zeer veel waarde aan hecht. En het lijkt mij een uitstekend beleid om jaar in, jaar uit dezelfde kwaliteit te kunnen waarborgen.

  2. Ik heb het idee dat de selectie, geheel in stijl met de bedrijfsnaam, plaatsvindt op basis van een logigram. Toe, nog een enkele hint: is de gedoodverfde opvolger misschien NIET getrouwd met de dochter van de medewerker die GEEN kerstboomverpakkingen heeft verpakt?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *