Shades of gay: Black Piet Rising

Zwarte Piet zijn gespierde zwarte lijf blonk zwetend in de zon. Mismoedig keek hij omhoog, verlangend naar vrijheid. Achter hem kwam een Hulpsinterklaas op Amerigo voorbij, een shotgun losjes in zijn rechterhand en zweet uit zijn nek weg deppend met een fluwelen zakdoek.
“Doorwerken,” snauwde hij. Zwarte Piet keek vuil om, maar geconditioneerd door de vele geweerkolven in zijn Spaanse kraag begon hij toch weer te werken.
“Werken aan een ketting,” zong hij weer mee met de andere Pieten, op het ritme van het inpakken van kadootjes,
“Trippel trappel trippel trop /
Mag pas naar huis als het werk is op.”

Zwarte Piet pakte de zoveelste conflict-teddybeer in. In elkaar genaaid door kinderen wiens armen eraf waren gehakt door Nigeriaanse warlords. Kinderen zoals zijn zoontje ooit een kind was.
Zijn gedachten gingen terug naar het zwarte Pietendorp in centraal Angola, waar hij met een laars in zijn nek op de grond lag voor een Hulpsinterklaas. Omringd door broeders met Russische machinegeweren. Zo’n zelfde teddybeer in twee stukken voor zijn hoofd gegooid.
“Je levert niet genoeg,” had de klaas afwezig gezegd, geïrriteerd om zich heen naar de ravage kijkend. De hutten die hij in de brand had laten steken.
“Ik kan niet leveren wat jullie willen. Jullie betalen niets,” had Zwarte Piet gezegd, “Ik kan niet rondkomen.”
De hulpsinterklaas lachte.
“Weet je hoeveel zoete kinderen willen betalen voor deze teddyberen, Piet?”
Zwarte Piet zei niets.
“Inderdaad. Niets. Wat zoete kinderen willen dat pakken ze. Uit hun schoen. En wat denk jij dat zij van een Pietje vinden die helemaal niets in die schoen wil stoppen? Terwijl zij… zo zoet zijn geweest?”
De hulpsinterklaas zoog stevig aan zijn sigaret, en flikte daarna met twee vingers de vonkende peuk naar Zwarte Piet zijn gezicht. Hij keek hem vuil aan.
“Dat vinden ze stout. En heel erg ondeugend.”
De hulpsint trok een machete uit zijn riem, terwijl hij Zwarte Piet met theatraal overdrijven verdrietig aankeek.
“Ik begrijp het natuurlijk wel. Kinderen zijn heel erg duur. Dus misschien moeten wij helpen jouw leven wat goedkoper te maken.”
Het gegil van zwart Pietje, zijn zoon die voor zijn ogen werd gesleept. Daar hield de herinnering altijd op. De pijn. Te hevig. Hij sloot zijn ogen en drukte een traan mee met zijn zweet.

“DOORWERKEN!!” gilde een hoofdpiet, klappend met zijn zweep. Gretig onderdanig aan de blanke man als een dankbare hond voor hun beperkte privileges. Verraders van hun soort. Zwarte Piet vond ze nog verachterlijker dan de bezweetplekte blanke overheersers waarmee ze samenwerkten.
KLUNK. Weer een pakje af, in het laadruim van de pakjesboot geworpen waar andere Pieten ze weer sorteerden. Elk jaar weer meer voor dat materialistische blanke uitschot. Hoeveel hutten moesten hiervoor dit jaar branden?
KNATS. Een steek van pijn schoot door zijn nieren, waardoor Zwarte Piet achteroversloeg.
“IK ZEI DAT JE MOEST DOORWERKEN!” brulde de Hulpsinterklaas op het paard achter hem, zijn geweer weer naar beneden ploertend. Zwarte Piet dook net op tijd weg, en had die klaas met zijn ketens van zijn paard afgerukt als hij niet overmand was door de twee hoofdpieten die nu met hun zwepen op hem insloegen. KLATS! KRATAK!! Zwarte Piet kronkelde onder de bloedstriemen veroorzakende krakende zwepen. Een van de hoofdpieten ontblootte zijn tanden, klaar om hem volledig dood te slaan. Uit jaloezie voor de trotse zwarte standvastigheid van Zwarte Piet, waarschijnlijk.

*IiiiieeeeEEEEHHHH kkkgggggttt* klonk het geluid van de aangezette intercom. De pieten en hulpsinterklaas keken op naar de kajuit op de achtersteven. Zwarte Piet opende half zijn ogen en glimlachtte flauw tussen de pijnscheuten door. De aas was in het spel gebracht.

“Piet,” klonk het krakerig over de intercom, gevolgd door wat zware ademhaling. “Piet. Piiieeeeeettt. Ppppiieeeeeeeetttje! Ik wil Zwarte Piet hhhhhhhhhhehhhhh *KKGGTTT*”
De hoofdpieten keken vuil en vals de hulpsinterklaas aan, alsof deze de authorisatie van de stem kon overtreffen. De hulpsinterklaas wist wel beter.
“Wat zitten jullie dom te staren,” snauwde hij ze toe, “Aan het werk, luie apen.”
Hij stapte af van zijn paard, en trok Zwarte Piet omhoog.
“Deze is voor de baas.”
“Piet. Piet. Piet. Piet,” hijgde de stem. Een van de hoofdpieten had de ketens van Zwarte Piet verwijderd, die nu zijn polsen masseerde.
“Wel?” gromde de Hulpsinterklaas, nog geen vijf centimeter verwijderd met zijn gezicht van het gezicht van Zwarte Piet.
“Je baas roept, hond. Je kan maar beter komen.”
Zwarte Piet rook de rotte koffie lucht uit de bek van die kaasklaas. Hij keek hem stoïcijns aan. Geen krimp gevend.
De hulpsint bewoog zijn hand snel naar zijn holster, krampachtig het handvat van zijn pistool grijpend. De lichte trilling proberend te verbergen.
“Of wil je liever een probleem maken,” hijgde de Hulpsint, “Neger. Nou? Neger?”
Zwarte Piet snoof minachtend, als een verholen lach. Hij zette eerst een voet in de richting van de kajuit van de kapitein, en liep toen door. Hij pauzeerde slechts eenmaal, opkijkend naar de zon. Vandaag zou het de dag worden. Alles of niets. Het was, hoe dan ook, een goede dag om te sterven.
“Doorlopen, neger,” gromde de Hulpsinterklaas, hem met platte hand in zijn rug vooruitduwend. Zoveel haat en minachting in zijn stem. En straks in Nederland weer gezellig doen alsof er niets aan de hand is. Slavernij? Welke slavernij? Onzin! Om de leugen maar zo hapslikbaar mogelijk weg te maken werd zelfs zijn huidskleur doodvrolijk ontkend.
De blanken die deden alsof ze geloofden dat zwarte Pieten echt zwart zouden zijn door het roet in een schoorsteen, dat werd door de Hulpsinterklazen terug in Spanje weggelachen als “De echte roetmop”.
Lach maar, dacht Zwarte Piet. Blijf maar lachen. Spoedig zou hij het zijn die zal lachen. HIJ EN AL ZIJN BROEDERS.

8 Reacties

 1. Wow, merk wel dat ik een tijdje niets geschreven heb. WHOPS SPARTAANS REGIME INSTELLEN. Niet stoppen voordat me zinnen druipen van de gaafheid. Deel twee volgt snel!

  1. Haha! Ik wou het stuk ook oorspronkelijk “Zwarte Piet Unchained” noemen, wegens dat. Het uiteindelijke stuk zal een mooie mengeling worden van dat, Black Dynamite (beste film ooit) en natuurlijk Gay Porn. Dat kunnen we niet eruit laten, natuurlijk.

 2. Als het om slavernij gaat waarbij een “Zwarte Piet” zeker NIET van plan was om voor een soort slavenmeester (en deze was absoluut GEEN Sinterklaas) anderen met de roe of zweep te luchten dan ins het wel de overbekende Amerikaanse roman van Harriet Beecher Stowe uit 1852.

  DE NEGERHUT VAN OOM TOM

  De Negerhut van Oom Tom is altijd één van mijn favorietste romans geweest waarin de gruwelijke slavernij in Amerika uit de 19de eeuw werd veroordeeld. Oom Tom, de hoofdpersoon, wordt noodgedwongen door zijn goede meester Shelby aan de valse slavenhandelaar Haley verkocht maar hij komt in handen van een andere goedaardige meester, Augustine St. Claire, wiens dochter Eva op een slavenboot door Tom wordt gered van de verdrinkingsdood.
  Een andere slavin van Shelby, Eliza, ging er echter vandoor omdat haar zoontje eveneens verkocht dreigt te worden aan Haley en zij vondt haar man George Harris terug die eveneens was ontsnapt aan zijn akelige en tirannieke meester Harris, een kerel die ironisch genoeg dezelfde achternaam had!
  Ze werden door de “Kwakers”, een geloofsgemeenschap van slavenjagers gered en één van hen, Tom Loker, kwam later alsnog tot inkeer. Eliza, George en Harry ontsnapten gelukkig hierna aan de overige slavenjagers en ze belanden uiteindelijk veilig in Canada.
  Helaas komt Tom, na de wrede dood van Eva (die sterft aan leukemie) en haar vader, die omkomt door een messteek, door toedoen van zijn vreselijke en kleinzielige racistische vrouw, Marie St. Clare, in handen van de gewetenloze Simon Legree, een brute en sadistische plantagehouder, die zijn negers als beesten behandeld en wreed uitbuit. Legree bleek later ook nog de moeder van Eliza, Cassy, gevangen te houden en de mulattin Emily, die beiden in het huishouden van Legree werken.
  Daarna probeerde Legree om Tom tot collaboratie te bewegen (hij dacht met Tom het beste paard van stal binnen te halen maar wedde op het verkeerde paard en later bleek Tom meer een Trojaans paard te wezen!) door hem als hoofdopzichter aan te stellen dat inhield dat deze zijn christelijke geloof moest afzweren, andere slaven moest gaan afbeulen, daarvoor een beter leven krijgt en hij zo de slaven nog beter in Legree’s greep kan houden. Tom verafschuwde echter, tot woede van Legree, zijn nieuwe “baan” daar hij beslist géén goed leven wou ten koste van anderen en de Bijbel en hij verzet er zich (gelijk naar Jezus Christus en Gandhi) er geestelijk fel tegen.
  Als het Legree echter tot driemaal toe niet lukte om Tom te verleiden en deze ervoor zorgde dat Cassy en Emily konden ontsnappen, werdt Tom doodgemarteld door Sambo en Quimbo, twee negers die daarvoor wél tot opzichters werden benoemd en zij beiden aanvankelijk Tom haten omdat hij hoofdopzichter over hen zou worden maar beiden kwamen tot inkeer als ze merkten dat hij nóóit een bedreiging voor hen vormde en hen alles via God vergeeft.
  George Shelby, de zoon van Toms eerste meester, kan helaas niet voorkomen dat Tom overlijdt maar hij neemt wraak op Legree (die in feite met Tom het eerder opgenoemde paard van Troje binnenhaalde) door deze voor de ogen van diens slagen af te tuigen! Cassy, die nog niet gevlucht blijkt, neemt hierna op haar beurt wraak op Legree door zich als diens moeder te verkleden en zo zijn leven in een ware hel te veranderen.
  Legree wordt uiteindelijk krankzinnig en sterft waarop Cassy weer wordt herenigd met haar dochter Eliza. George laat als nagedachtenis aan Tom alle slaven vrij en hij probeerde de slavernij in Amerika voorgoed af te schaffen. De nicht van St. Claire, Ophelia St. Claire, ontfermde zich dan over het ondeugende slavenmeisje Topsy.
  Het is natuurlijk geweldig om in dit verhaal te lezen hoe Legree hier ten onder gaat maar die klootzak van een Harris (de jaloerse, wrede en voormalige meester van George Harris) hadden ze natuurlijk wat mij betreft eveneens al zijn tanden uit zijn smerige bek mogen slaan!

   1. Daarin speelde Karel Paardepoot voor Simon Legree en Mickey Mouse voor Oom Tom om geld op te halen voor arme weeskinderen!

 3. Wat vinden jullie trouwens hier van:

  Tientallen voorstanders Zwarte Piet vervolgd om snelwegblokkade in Friesland 2017

  De 34 mensen die vorig jaar de A7 bij Joure hebben geblokkeerd om een demonstratie tegen Zwarte Piet te voorkomen, moeten zich verantwoorden voor de rechtbank. Zij zijn aangeklaagd wegens het opzettelijk versperren van de weg en het hinderen van de demonstratie, meldt het Openbaar Ministerie (OM).
  Door de weg te blokkeren, hebben de verdachten voor een gevaarlijke verkeerssituatie gezorgd. De bus met demonstranten werd klemgereden en er ontstond een file. ,,De risico’s van een dergelijke actie op een autosnelweg zijn dusdanig dat een strafrechtelijke vervolging op zijn plaats is”, verklaart woordvoerder van het Openbaar Minister Noord Nederland Melanie Kompier.
  Het OM benadrukt dat het recht om te demonstreren ‘een belangrijk recht in onze Grondwet’ is. ,,Wanneer mensen het niet eens zijn met het standpunt waarover wordt gedemonstreerd, zijn er in een democratische samenleving vele manieren om daar uiting aan te geven”, betoogt Kompier. ,,Het verhinderen van een demonstratie is echter een strafbaar feit.”
  De blokkade van de A7 gebeurde voor de landelijke intocht van Sinterklaas op 18 november 2017 in Dokkum. Voorstanders van Zwarte Piet hielden op de snelweg enkele bussen tegen van mensen die wilden demonstreren tegen Zwarte Piet.
  De verdachten zijn tot deze blokkade op de A7 overgegaan na berichtgeving op Facebook. Via het facebookevenement Project P. zijn mensen opgeroepen om massaal de weg op te gaan om de anti-Zwarte Piet-demonstranten tegen te houden. De verdachte die deze oproep op Facebook zou hebben gedaan, wordt gedagvaard voor opruiing.
  In de bussen die op de snelweg werden vastgezet zaten actievoerders van de groep Kick Out Zwarte Piet (KOZP). Zij willen aandacht voor het racistische karakter van Zwarte Piet en zijn juist blij met de overstap naar roetveegpieten. De bussen konden destijds uiteindelijk onder politiebegeleiding verder naar Dokkum, maar demonstreren mocht later toch niet meer. De burgemeester verbood de betoging uit vrees voor botsingen en vuurwerk.
  Vanwege de omvang van de zaak staan de zaken op drie verschillende dagen bij de rechtbank in Leeuwarden gepland: 6, 7 en 8 juni 2018. Per dag worden de zaken van ongeveer twaalf verdachten behandeld.

  Gelukkig werd er in een bepaald boek ook duidelijk gemaakt hoe men in Friesland die akelige linkse betweters kon weerstaan en dat was ‘De Kameleon’.
  Niettemin heb ik tientallen boeken van ‘De Kameleon’ van Hotze de Roos in mijn bezit waarin de tweeling Hielke en Sietse Klinkhamer allerlei avonturen beleefden in het fictieve dorp Lenten. Zo was een een titel bij, ‘De Kameleon in woelig water’, waarin duidelijk werd gemaakt hoe men daar linkse betweters kon weerstaan.
  Op een dag kwam daar een zekere meneer Geitenbreier wonen en deze had zo zijn eigen linkse en onzalige plannen met het dorp waarin hij door zijn aanhangers van de linkse VSC (Vooruit Strevende Club), spottend de Geitenclub genoemd, werd gesteund. Geitenbreier was werkloos geworden omdat hij zich meer richtte op de club dan op zijn werk maar wilde, net als de vos die zijn staart in een val verloor, de inwoners van Lenten eens gaan vertellen hoe zij zouden moeten leven!
  ]Iedereen daar moest volgens hem stoppen met werken en van een uitkering leven, alleen maar pret maken, feesten en aan sport doen, evenveel verdienen als een brugwachter, studenten zouden parasieten wezen die op kosten van de staat leefden, bij een geldtekort moest er geld bijgedrukt worden, rijke mensen moesten de schade (aangericht door de Geiten) zelf maar betalen en zij hoopten daar alles te kunnen ontregelen met herrie te schoppen en het manipuleren van de Lentenaren.
  Gelukkig konden de inwoners en de studenten, onder leiding van smid Evert Klinkhamer, veldwachter Jan Zwart, boer Gerben Zonderland, molenaar Dijkstra e.v.a. de linkse en gewelddadige onrustokers verjagen terwijl zelfs niet eens bekend was hoe Geitenbreier eigenlijk aan zijn geld kwam terwijl hij niet eens werkte. Zo zochten zelfs daar ooit vier misdadigers (twee ontvoerders en twee juwelendieven) hulp bij hem toen ze voor de politie op de vlucht waren!
  Daarbij kwamen in andere afleveringen de gierige rijkaard Sieger Siegertsma en een beheerder van een kantoor, Mechelen, tot inzicht dat gierigheid en verkeerd beheren van geld niet werkten en nou is het aan de autochtoonse inwoners van Nederland gelegen om hier Piet-hatende figuren, alle linkse islam-knuffelaars, aanverwante mispunten en labbekakken gelijk weg te jagen uit onze gemeenten, met hun “knuffel-moslims, -vluchtelingen en -asielzoekers” erbij, gelijk aan de dwaze Geitenbreier!
  En dan veranderen we hun namen in linkse nietsnutten, betweters, blauwe jakhalzen, slampampers en bedriegers die ons NIET kunnen dwingen om vreemde mensen op te nemen die wij niet in onze gemeentes willen hebben, laat staan die “zielige” anti-Zwarte Piet demonstranten!

 4. Ik heb vroeger zelfs ooit eens het verhaal over Moriaantje gelezen in het vreselijke Duitse kinderboek van Heinrich Hoffmann uit de 19de eeuw (het prentenboek van Tante Pau) waarin Moriaantje door drie blanke jongens werd gediscrimineerd om zijn huidskleur.
  Toen verscheen Sinterklaas (die was verkleed als een monnik) en waarschuwde die racistische kinderen dat Moriaantje niets kon doen aan zijn zwarte huidskleur maar ze gingen gewoon door met hem te pesten!
  Sinterklaas werd daarop zo kwaad dat hij de drie jongens in een enorme inktpot gooide zodat ze hierna nóg zwarter werden dan Moriaantje of Zwarte Piet!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *