Nooit in de Playboy


Jeanette Koudijs, hier op de foto met al haar lievelingsknuffels, heeft een belangrijk besluit genomen: ze zal nooit naakt in de Playboy verschijnen. “Al geven ze me een miljoen!” De bevallige Kaatsheuvelaar is tot deze beslissing gekomen na de nationale hoon die professioneel jurylid van televisietalentenjachten Stacey Rookhuizen ten deel viel nadat bekend werd dat zij in haar evakostuum in het populaire mannenblad komt te staan.

Jeanette bet wat zweet van haar voorhoofd: “Op Twitter, op Facebook, op GeenStijl, op ikhebnietstezeggenmaarikdoehettoch.nl… op alle uithoeken van het wereldwijde web lieten mannen hun afkeer blijken. Ze zouden hun hond er nog vanaf schoppen. Nico Dijkshoorn schreef dat ie liever naar de geschoren teelballen van een kwijlende dromedaris keek dan naar een naakte Stacey Rookhuizen. Of zoiets. En waarom? Is ze werkelijk zo lelijk?” Jeanette doet haar jasje uit. “Goed, ze is niet moeders mooiste misschien. Maar dat ben ik ook niet. En toch staan de mannen voor me in de rij. De vrouwen ook trouwens. En de kinderen ook. Ik bedien namelijk de knoppen van de Python op de Efteling. Daar gaat het dus niet om. Of juist wel misschien. Wat al die felle reacties oproept, is denk ik niet zozeer het uiterlijk van Stacey, het is de vraag waarom ze doet wat ze doet. Wat kan ze eigenlijk? Wie is ze? Waarom mag zij bepalen wie de X-factor heeft en wie niet? Vanwaar die arrogantie? Heeft ze ooit iets gedaan waarmee ze heeft bewezen dat haar omhoog gevallen voorkomen enigszins rechtvaardig is? De vraag stellen is ‘m beantwoorden.”

Jeanette dept wat zweet van haar voorhoofd en trekt haar blouse uit. Ze doet een vinger in haar mond, haalt die vinger er langzaam uit en begint cirkelvormige bewegingen rond haar rechtertepel te maken. Jeanette: “Maar is dat genoeg grond om zo genadeloos van leer te trekken? Ik vind al die haat een kwalijke zaak. Het is schaamteloos seksistisch. Die mannen begrijpen niet waarom Stacey succesvol is en gaan dan maar op haar uiterlijk afgeven. In de sterkst mogelijke bewoordingen. Omdat ze het niet kunnen hebben dat ze zelfverzekerd is zonder ooit iets gedaan te hebben. Terwijl dat voor mannen de normaalste zaak van de wereld is. Kijk maar naar Beau van Erven Dorens. Of Henkjan Smits. Of Joost Zwagerman. Ze kunnen niks, maar als zij in de Playgirl zouden gaan staan, denk je dat er dan iemand daar stennis om zou schoppen?” Jeanette schudt haar hoofd, rukt in één machtige beweging haar bustehouder uit en begint haar eigen tepels te likken. Al slurpend verklaart ze plechtig en ten overvloede nooit, maar dan ook nooit in de Playboy te zullen staan.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *