Higgsdeeltje vs Comic Sans

De dames en heren wetenschappers van CERN zijn het Higgsdeeltje op het spoor. Groot nieuws. Want dankzij het Higgs-deeltje gaan we alles kunnen begrijpen. Echter, wie zich gisteren bijvoorbeeld op Twitter begaf, zag meteen wat het werkelijke nieuws was: de presentatie waarin CERN haar bevindingen uit de doeken deed was opgemaakt in de antichrist der lettertypes, de Comic Sans. Inderdaad een opmerkelijke keuze. Waarom, in Darwins naam, koos CERN ervoor om de belangrijkste natuurkundige vinding sinds tijden in Comic Sans te presenteren? Was het superieure ironie? Of was het een kwestie van smaak en vonden ze het bij CERN gewoon een mooi lettertype? Wij dachten, laten we het eens aan CERN zelf vragen.

Wij bellen met CERN. We spraken met James Gillies woordvoerder van CERN. Waarom, meneer Gillies, koos u voor de Comic Sans, staken wij meteen van wal. Welnu, het antwoord was vrij duidelijk. Men bleek er zelfs zeer goed over nagedacht te hebben. Komt ie.

James Gillies: “Wij wilden graag een statement maken. Om het belang van onze vinding in het juiste perspectief te zetten moest de presentatie een eerbetoon aan de natuurkunde zijn. Wij zijn gaan nadenken. Wat zijn de belangrijkste natuurkundige vindingen van de laatste eeuwen? De wetten van Newton en de relativiteitstheorie van Einstein. Met dat in gedachte: hoe konden we onze presentatie naar een hoger plan tillen. Hoe zouden we bijvoorbeeld kunnen bewijzen dat alles inderdaad relatief is? Welnu, door zelfs zulk belangrijk nieuws als de vinding van het Higgsdeeltje te laten overschaduwen door iets van een vergelijkbare zwaarte. Iets wat als een soort tegenpool van het Higgsdeeltje kan fungeren. Zoals u weet wordt het Higgsdeeltje ook wel het Godsdeeltje genoemd. En Comic Sans is volgens velen het lettertype van de duivel. Zo hebben wij in één presentatie het begin en het einde, alpha en omega kunnen symboliseren en op vrij eenvoudige, ja zelfs ludieke wijze het evenwicht in het universum kunnen herstellen. U heeft gezien wat de gevolgen zijn. In plaats van over het Higgsdeeltje te twitteren, twitterde de hele wereld over Comic Sans. Actie = reactie, de Derde Wet van Newton.”

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

6 Reacties

 1. De quantummechanica lijkt mij ook wel een belangrijke vondst. Volgens mij vinden ze dat Higgs-deeltje trouwens niet, ze hebben het veel te hard nodig.

 2. Hoezo antichrist der lettertypes. Comic Sens is een lettertype dat beter leesbaar is voor dyslectici. Daar is dus goed over nagedacht.
  Inmiddels wel sterk verbeterd door Nederlander Christian Boer in font dyslexie.

 3. Kijk, zo leer je nog eens wat. Quantummechanica: check. Lettertype der dyslectici: check.

  Het zou me trouwens niks verbazen dat het bij CERN stikt van de dyslectici. Die denken dat ze bij CREN werken.

  1. Nou, ik heb wel jaren gedacht dat het de large hallidron collider was ipv hadron… Dus misschien zijn alle superintelligente geniale mensen wel dyslectisch!

   1. Dat zou kunnen. Maar die super-intelligente geniale mensen begrijpen natuurlijk dat dat niet betekent dat het omgekeerde ook het geval is: dat bijvoorbeeld alle dysceltische mensen ook super gineaal zijn.

  2. De super genialen van de klasse ‘Einstein’ bij CERN zijn in staat om op mathematische- physisch-logisch manier te denken, te werken en te communiceren. Zij hebben daardoor de grootste moeite met de chaotisch-onlogische biodynamische aap-ontaarde natuurtalen der mensch; dit fenomeen wordt door taalchaofielen QED aangeduid met de ataxiecharade: dyslexie, dyslectisch, dyslecticus, dyslectici.
   De SuGeCees communiceren in een kunstmatige taal waarbij de toelaatbare uitdrukkingen en interpretaties eenduidig formeel-mathematisch logisch gedefinieerd zijn met acroniemen en afkortingen.
   7 LHC experiments at CERN: ATLAS, ALICE, CMS, LHCb, LHCf, MoEDAL and TOTEM.
   CERN = European laboratory for particle physics
   ATLAS = A Toroidal LHC ApparatuS
   LHCb = Large Hadron Collider beauty; naar Bottom- of Beauty-Quark
   TOTEM = TOTal Elastic and diffractive cross section Measurement
   MoEDAL = Monopole and Exotics Detector At the LHC.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *