Leve het Commissariaat voor de Media!

Haal de vlag van zolder! Laat de bazuinen schallen! Schreeuw het van de daken! En schud uw welgevormde kontje in het zuurstofrijke luchtledige! De TROS gaat stoppen met het uitzenden van Kabouter Plop, Piet Piraat, het clowntje Bumba (de horror, mensen, de horror) en de programma’s rond K3. Iedereen die langer dan een minuut naar een van deze programma’s heeft gekeken en het heeft overleefd zonder blijvende oogschade, weet dat dit het werk is van de duivel. En die duivel heet Gert Verhulst, ook wel bekend als Gertje, de levensgezel van Samson, een pratende hond (need we say more?). Ieder z’n meug, zullen we maar zeggen. En dat is ook zo. Maar het zou niet moeten mogen.

Tot nu toe heeft mijn zoon zich niet kunnen interesseren voor de programma’s uit de liefdeloze baarmoeder van Studio 100. Vanochtend nog, toen na KRO’s Kindertijd K3 het lied Van Afrika tot Amerika inzette, zei hij ‘UIT!’ en drukte de knop van de tv in. En gelukkig leeft hij in het multiculturele Bos en Lommer, zodat hij op de crèche louter Arabische kinderliedjes tot zich neemt. Daar blijft men verre van Plopdansjes en Piet Piratenliedjes en Blub Ik Ben Een Visjes. Maar ik vreesde de dag dat mijn zoon in contact zou komen met leeftijdsgenoten die wél met die kabouterterreur waren opgevoed en dat hij geen weerstand meer zou kunnen bieden aan de groepsdruk en zou zwichten voor  die ellendige Plop en al dat andere addergebroed. Maar God zij geprezen, het Commissariaat voor de Media heeft een dusdanig vaag beleid gevoerd, dat de TROS niet meer weet wat wel en niet mag en nu het zekere voor het onzekere neemt. Dag Plop! Tot nooit meer ziens!

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

3 Reacties

  1. Inderdaad, dat is goed nieuws, maar voor ons gezin komt het te laat. Enfin. Kan dat Commissariaat van de Media zich niet ook eens buigen over het te voeren beleid inzake uitzendingen met Volendamse zangers en bandjes, zoals daar zijn de Drie J’s, Nick en Simon, en wat er nog meer voor treurigheid bestaat?

  2. Misschien moet de volledige TROS-programmering eens nader onder de loep worden genomen door het Commissariaat van de Media. ‘De Beste Zanger van Nederland’ bijvoorbeeld, die titel, dat is puur kijkersbedrog.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *