Haal die grijns van uw gezicht

“Literaire tijdschriften zijn morsdood.

Nu de literatuur nog, hoor ik Halve Zoolstra sissen. Het gecastreerde haantje Rutte staat er bij en lacht. De biertappende hormoonophoping Opstelten staat er bij en schuddebuikt. De witte poederwolk Wilders staat er bij en snuift van genot. Verhagen valt nergens te bekennen, want hij kronkelt ergens daar beneden, tussen de palingen in de snotemmer.

Heren, houdt u alstublieft uw rotcenten bij u! Koop er vakantievilla’s, glimmende auto’s en kamermeisjes van, of slik ze vers van de geldpers door! Ik wens u alle geluk met uw geld, dat niet eens uw geld is, maar onder valse voorwendselen afgetroggeld van de bevolking. Bombardeer er met uw handen op de rug verre landen mee, geef het desnoods cadeau aan uw bankierende vriendjes. Maar val ons niet lastig met uw gore praatjes over kunst en cultuur, over vrijheid van meningsuiting en beschaving. Blijf met uw bloedvingers, uw graaiblikken, uw verzeepte en verzande hersenen, uw armzalige pogingen tot enige schijn van herseninspanning af van onze cultuur. U mag uw rotcenten houden, heren, graag zelfs, die centen zijn ons probleem niet, uw half-apendom is het probleem – verlos ons van uw minachtende, denigrerende praatjes over kunst.

Haal die grijns van uw gezicht, anders doet een ander het binnenkort voor u.”

Gerrit Komrij spreekt onze regering streng toe. En verklaart het literaire tijdschrift dood.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

9 Reacties

 1. Ik vind dat democratie afgeschaft moet worden. Ze moeten gewoon de leiding geven aan die jongen van Sargasso, Steeph. Hij is tenminste verstandig.

  1. Hij is genuanceerd zonder het pedante van Tonie.net, hij is objectief, zet tonnen data bij elkaar op een redelijke manier en tikt daar een verhaal bij waarvan ik denk “Oh. Zit dat zo. Oh. Goh.”
   Die gast is een fucking held, ze moeten hem een medaille geven, een redelijk salaris en pats, gewoon de baas van Nederland maken.

   1. Hij zou rekenen, binnen 3 jaar alle staatsschulden afgelost hebben en een sluitende begroting maken met geld over waarvan hij zegt “Ok dit mogen jullie eerlijk verdelen” en iedereen zou dat accepteren. WANT HIJ IS STEEPH. Het is de fucking nieuwe Jezus Christus zeg ik jullie, en ik heb Hem lekker als eerste ontdekt.

    1. Kalebassen en vliegende spaghetti dingen en hagedissen, ik vind ze jammerlijk maar helaas niks, STEEPHISME. Dat is de weg. Jezus 2.0. Kan die jongen niet hier eens goed in het licht worden gezet? Hij verdient volgers. Als niemand wil dan doe ik van het weekend wel wat onderzoek naar alle goeie dingen die die gast heeft bereikt. Ik bedoel, hij heeft MIJ de waarde van nuance geleerd! Ik! Degene die kunstenaars het liefste wil verbranden! Die vind dat alle buitenlanders Nederland willen opblazen voor Allah! Allemaal! MIJ!! Als hij mij kan turnen kan hij iedereen turnen. HEIL STEEPH!

     1. HAHA! We hebben hier een heuse 3de internetreligie om aan onze pantheon toe te voegen! HULDE!

 2. Hier, moet je lezen:

  http://sargasso.nl/archief/author/steeph/

  Hij heeft zelfs de europese grondwet gelezen! Dat hebben de gasten die het gemaakt hebben niet eens gedaan!

  http://sargasso.nl/archief/2005/05/29/dagelijkse-dosis-europese-grondwet-de-conclusie/

  Sorry hoor, maar zoiets flikken en dan ben je in mijn ogen meteen de enigst geschikte persoon dit land te leiden door de duisternis. “Welke duisternis?” zou Steeph zeggen en daarom ben ik gewoon zo gek van die gast!!!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *