Gedempt (8)

Vanmiddag heb ik gekeken naar een tenniswedstrijd op Wimbledon tussen Kimiko Date-Krum en Venus Willliams. Als ik een dochter had gehad, zou ik haar ook Venus hebben genoemd. Die wedstrijd werd op het nippertje gewonnen door Venus. Terecht. Ze won in drie sets: 6-7, 6-3 en 8-6.
Vooral de eerste set was fenomenaal. De 40-jarige Kimiko (die er ook nog eens 12 jaar tussenuit was geweest) speelde zo agressief en inventief en met zoveel plezier, dat ze elke andere tegenstandster (behalve Venus’ zuster Serena) eronder zou hebben gekregen. Ze stond in die eerste set met 5-1 voor, door verschrikkelijk goed te tennissen. Maar toen stond Venus op. Met machtige slagen enz. won ze vier of vijf games. Ik dacht: nu is het over met Kimiko, want meestal gaat dat zo. Maar het was niet over.
De Britse commentator zei, na die eerste set: ‘In my 35 years as a commentator, I have never seen a better set in women’s tennis.’ Daar kon ik wel in meegaan, hoewel ik me ook sets herinner uit de laatste jaren van Steffi Graf. Bijvoorbeeld de beslissende set op Roland Garros (1999) tegen Martina Hingis.
Ondertussen zullen de gezusters Williams nu wel doorhebben wat ze te wachten staat: zeer agressieve tegenstand. Er zal niet meer worden afgewacht: hun services zullen worden beantwoord. Precies zoals Kimiko het deed, en er bijna in slaagde de voormalige Wimbledon-kampioene te verslaan.
Mijn voorspelling: bij de mannen gaat Rafael Nadal het winnen. Bij de vrouwen: Serena Williams.

2 Reacties

  1. Qua BBC: Die Boris Becker is echt eng! Blonde Beaker on acid.
    En Pam Shriver volledig ontkroest.
    Ga weer schaken tot Shearherpullova zich weer laat zien.

  2. Dat Boris Becker een eng figuur is, kan ik wel bevestigen. Erger nog is die Engelse commentatrice, hoe heet ze toch, die spreekt in dat koninklijke accent: ‘Good shot!’
    Maar over het algemeen: de BBC heeft het beste commentaar. Bij snooker, voetbal, tennis, noem maar op. Ze zoeken er de wereldkampioenen bij, en laten die mensen praten. Dat is in de Nederlandse tv onmogelijk omdat wij geen kampioenen hebben. Ze hadden Anton Geesink kunnen vragen, of Jan Raas of Joop Zoetemelk, maar dat hebben ze nooit overwogen. Dat is waarom de Nederlandse sportuitzendingen steeds een klasse minder zijn gebleven dan bijvoorbeeld de Vlaamse of Engelse uitzendingen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *