Gedempt (7)

De slagersvakscholen leveren tot nu toe uitstekende slagers. Ze kennen hun vak, ze snijden goed etc., ze leiden ook hun opvolgers goed op, en dat is toch belangrijk (behalve voor de vegetariërs, die geen weet hebben van goed rookvlees of lekkere haasbiefstukjes). Want, nog even, we kunnen wel zeggen: wat een lekkere tofu heeft u daar gebakken. Daar wordt echt geen prijs voor behaald.
Tot zover de Partij voor de Dieren.
Ik vind wel dat alle slagers eerlijke informatie moeten geven. Ze moeten je niet een lamskoteletje proberen te verkopen voor een varkenskoteletje, of andersom. Ik weet niet of u wel eens varkensvlees hebt gegeten, maar ik gruw ervan. Helaas is het heerlijkste vlees, het vlees des paards, nauwelijks ooit nog te verkrijgen.
Over wie hebben we het hier? Natuurlijk hebben we het hier over minister Henk Bleker! Een onbetrouwbare kwakzalver, als je het mij vraagt, want hoe is hij minister geworden? Door ja en amen te zeggen tegen Verhagen. En nu probeert hij een contract met Vlaanderen om zeep te helpen, ondertekend door staatssecretaris Schultz in 2006, over die Hedwigepolder.
Laat me duidelijk zijn: het is onzin om die polder onder water te zetten. Klinkklare onzin. Een beetje slager zou zeggen: geef mij dat lendestuk eens!
In plaats daarvan begint Bleker nu goede sier te maken met ‘schorren’ als mooie natuurplaatsen en met de Hedwigepolder als, daarentegen, mooie landbouwgrond. Want er moet iets met de ‘natuur’ gebeuren, niet waar, als de Schelde wordt uitgediept. Ik zou zeggen: ammehoela.
De slagers hebben deze wereld, probeer het maar niet te ontkennen. En ik eet hun produkten, tot over ongeveer een jaar of tien, want dan ben ik er niet meer. Gelukkig.

10 Reacties

  1. Nou,Spencer, eigenlijk weet ik dat niet, natuurlijk. Maar het lijkt me logisch, met mijn lichamelijke toestand. Als we dat nog eens tien jaar moeten volhouden…
    Dus ik heb daar eens een ziek stukje over geschreven.

  2. Kan me er iets bij voorstellen, verkeer zelf ook in slechte conditie. Maar afgaande op de hoeveelheid tekst die je afscheidt lijkt het me dat er voorlopig nog genoeg leven in je zit..

  3. Ik denk dat we over 10 jaar allemaal dood zijn. De resistente bacteriën, zorgvuldig gekweekt door de vleesmaffia, hebben hun werk tegen die tijd wel gedaan.

  4. Je maakt er een grapje over, maar de antibiotische verdedigingswal staat al jaren op het punt te bezwijken;daar wordt veel te lichtvaardig over gedacht. Aan de andere kant: je kunt er toch niets aan doen, dus waarom zou je je er dan druk over maken?

  5. Het was niet als grapje bedoeld. Ben uit protest overgestapt op biologisch vlees (weet ik, ook soms dubieuze herkomst) en om en om vegadag. Maar het zet natuurlijk verder geen zoden aan de dijk.

  6. Niet. Steeds meer ziekteverwekkende bacteriën en virussen worden ongevoelig voor antibiotica. Daar heeft het al of niet eten van vlees geen invloed op.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *