Scheren

Je krijgt een ouwe kop, Bertus van Groenewegen!
Jeminee, wat klinkt dat hol zeg. Shhht, beetje zachtjes doen.
Ik scheer me toch altijd met water? Is dat ding wel van mij? ‘Dhr. Groenewegen’, het staat er op. Het moet dus haast wel zo zijn.
Maar ik krijg echt een ouwe kop. Hoe oud eigenlijk? Ik weet het niet. Ik ben van 1925. Dus dan ben ik, hoe oud? Wat is het nu? 1970 is het al geweest, toen was het crisis. Den Uyl zat in de olie. Koekoek! Farce Majeure.
Een ritje maken met de auto, dat wil ik wel. Dat is al lang geleden, denk ik. De laatste keer was naar Frankrijk. Toch? Nee, dat kan niet. Frankrijk, toen was Gerda een jaar of twaalf. En die heeft nu kinderen. Hoe oud zijn die ook al weer? Joep is toch zeker al een jaar of twintig?
Of is Joep van Herman?

Het blijven kutapperaten, die scheerdingen. Godverdomme!! Geef me toch gewoon een mes, met zeep. En water.
Sinds wanneer draag ik trouwens een pyjama?
Ik wou dat ik mijn tondeuse kon vinden. Om mijn haar te knippen, zoals ik dat altijd doe. Dit is toch geen gezicht? Die grijze, dunne draadjes. Het is vet ook trouwens.
Straks maar even vragen, waar ze hem gelaten hebben.

Auww.. god-ver-domme!! Auw, auw, auw! En dan zeggen ze dat die mesjes gevaarlijk zijn!
Wat een ellende zo’n ding. Auw, verdomme. Moet je zien, ik bloed gewoon! Een handdoek. Mag die handdoek wel wit zijn, maar een handdoek kun je koken in de was, mijn pyjama niet.
Je wordt oud, Bertus van Groenewegen! Je draagt een pyjama, je kunt je niet scheren en je weet niet hoe dat ding weer uit moet. Waar zit het snoer nou toch?
Hallo!! Hallo!!!!! Is daar iemand???
Hallo? Waar ben ik eigenlijk?
Hallo?

Berend Quest
Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *