Osama bin Laden op Koninginnedag gespot

Volgens de propagandamachine van Barack Obama is de meest gezochte man op aarde (Osama Bin Laden bedoelen we dan) vannacht tijdens een helikopteraanval door Amerikaanse troepen gedood. Het zou kunnen, maar toch lijkt het ons sterk aangezien wij de populaire terroristenleider uit Saudi Arabië afgelopen zaterdag, tijdens Koninginnedag, hebben gespot op de Amsterdamse vrijmarkt, in het bijzijn van zijn kersverse verloofde José van Brakel.

‘Op 21 juli, op de langste dag van het jaar, zullen wij gaan trouwen’, vertelt een ontspannen Bin Laden aan uw verslaggever die, zoals gezegd, toevallig ter plekke was. Het stel woont al enige tijd in een vakantiehuisje op de Veluwe. ‘Eigenlijk mag dat niet. Maar ja, leiding geven aan een wereldwijde terroristische organisatie mocht ook niet.’ José schiet in de lach en kijkt de immer goed gemutste fundamentalist verliefd aan. José: ‘Weinig mensen weten dit, maar Osama heeft een ongelooflijk leuk gevoel voor humor. We liggen regelmatig dubbel. Het was ook zijn idee om ons helemaal in het oranje uit te dossen. Vroeger was ik zo van: doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg. Maar sinds Os in m’n leven is gekomen, durf ik wel eens uit de band te springen en mezelf te laten gaan.’ Osama beaamt dit: ‘Het was een muurbloempje toen ik haar ontmoette. Maar kijk haar nu eens, ze is opgeboeid tot een prachtige tulp.’

Gevraagd naar hun idee van een geslaagde Koninginnedag vertelt de goedlachse Islamist dat hij, sinds hij in Nederland woont, elk jaar naar de vrijmarkt in Amsterdam gaat. ‘Het is een uniek feest. Ik heb op veel plekken gewoond, maar in Afghanistan en Pakistan, om maar een paar plekken te noemen, kennen we zoiets niet. Terwijl het er heel erg zou aanslaan, daar ben ik zeker van. Ik kom uit een cultuur waar afdingen de normaalste zaak van de wereld is. Dan heb je een behoorlijke voorsprong op al die mensen die hier zitten. Die mensen in de Jordaan hebben vaak geen flauw benul. Zeker na drieën, als iedereen redelijk bezopen begint te worden, kun je bieden wat je wilt. In het Vondelpark idem dito. De kinderen die daar zitten kun je heel makkelijk overrompelen door verontwaardigd te gaan schreeuwen als hun prijs te hoog is. Je lult er zo 75 % van de prijs vanaf. Vorig jaar heb ik een complete keuken gekocht voor nog geen vijftien euro. Het bleek achteraf een peuterkeuken te zijn, maar het is ter illustratie. Vandaag hopen wij onze uitzet bij elkaar te kopen. Ik heb 58 euro en 35 cent op zak, dus dat moet wel lukken.’

Wat vindt het jonge stel ervan dat er dit jaar zo’n streng beleid wordt gevoerd? Zo mag men niet meer dan één alcoholische versnapering in de hand hebben. Bin Laden: ‘Als belijdend moslim juich ik dit initiatief van harte toe. Ik hoop dat de mensen zich er aan houden. Je zult zien dat het de sfeer ten goede zal komen. Er zullen natuurlijk altijd mensen blijven die de strengere regels weten te omzeilen en aan het eind van de dag laveloos in hun eigen kots tegen een lantaarnpaal aan in slaap zullen vallen, maar dat zal meer uitzondering dan regel zijn, durf ik te voorspellen.’

Het kan natuurlijk zijn dat de leider van Al Qaida daags na Koninginnedag naar Pakistan is afgereisd om een en ander met zijn achterban te bespreken en precies op dat moment werd overvallen door een helikopteraanval, maar het lijkt ons sterk.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

  1. Te erg dit, ik ben halverwege gestopt met lezen. Ik zit dit stuk in een openbare gelegenheid te lezen, en ik heb nu al zo erg dat slappe lach dat het genant wordt. (Als ik nog eens alleen ben, lees ik verder.)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *