Maar wat vindt Henk van de dood van Osama bin Laden?

In de op zeer onregelmatige basis terugkerende rubriek ‘Maar wat vindt Henk?’ vragen wij Henken van diverse pluimage wat ze van ‘iets’ vinden. Vandaag: de vermeende dood van Osama bin Laden.

Voor bandparodist Henk ten Hoeve (uit Lochem, ‘voor al uw feesten, partijen en desnoods begrafenissen’) betekent de dood van Osama bin Laden vooral extra centjes: ‘Zo’n nieuwtje is een creatieve goudmijn natuurlijk. Ik sta bekend om mijn neus voor actuele zaken. En toen ik vanochtend in de auto zat, op weg naar tuincentrum ’t Heggeschaartje om een kunstbuxus te kopen, en op de radio het nieuws hoorde, wist ik meteen: hier zit iets in, hier zit iets in. Vanavond treed ik op in jongencentrum Alluz Kidz in Almere Muziekwijk en ik heb al aardig wat Osamameezingertjes. Zo wil ik een ‘Osama, whoho, bin Laden, whohoho’ ten gehore brengen, op de wijs van ‘Litmanen’, dat nummer van het Ajaxlegioen. Verder heb een alternatieve versie van Que Sera Sera. In elk couplet vertelt Osama tegen z’n moeder dat ie iets anders wilt worden. Hij stelt als het ware gedurende het lied zijn ambities bij. Als klein kind wil hij sjeik worden, daarna werktouwbouwkundige, daarna CIA-agent, daarna terroristenleider, daarna voortvluchtige en aan het eind wil hij enkel nog domweg gelukkig zijn in de Tora Borastraat, of hoe heet die Vinexwijk op de grens van Paki- en Afghanistan? Het eindigt natuurlijk met een grote knal. De wrede ironie van het dagelijks leven. Denk je dat ze je vergeten zijn, en dan gebeurt het natuurlijk.’

Van het recht Koninginnedag te vieren terwijl je republikeins bent tot een levenswaardig bestaan voor de hoofdluis: er is geen goede zaak waarvoor activist Henk Vrijsen niet heeft geijverd. Het nieuws van de dood van Osama bin Laden kwam hard bij hem aan: ‘Begrijp me goed, ik ben absoluut geen voorstander van de manier van werken van Osama bin Laden. Zijn strijd was de mijne niet en zijn manier van werken al helemaal niet. Maar hij geloofde dat hij voor de goede zaak streed. En ik geloof dat ook. Dat ik voor de goede zaak strijd, bedoel ik. En waarom zou mijn goede zaak beter zijn dan zijn goede zaak? Nu strijd ik voor zoveel goede zaken, dat het mij soms duizelt. Zo zou het best kunnen zijn dat ik ooit voor dezelfde goede zaak heb gestreden als Osama bin Laden. Het essentiële verschil is wel: ik strijd enkel met woorden. En soms met poep. Maar nooit, nee nooit met geweld.’

Duivenmelker Henk van Laarhoven denkt er het zijne over: ‘Ik geloof er niks van. Hoe lang is het nu geleden dat 9/11 zou hebben plaatsgevonden? Nou? Bijna tien jaar. En het is nu 2 mei. 0205. Twee maal vijf is tien. Wel een beetje toevallig, niet? Iedereen met een beetje hersens weet dat 9/11 door de CIA is opgezet. Osama bin Laden is door de CIA bedacht om het kwaad te representeren. Denk je nu echt dat de CIA z’n eigen mensen ombrengt? Nou ja, ze gaan ver, dat weet ik ook wel, maar zo ver? Ja, nu u het zegt, dat zou eigenlijk heel goed kunnen. Nou goed, stel dat ze het gedaan hebben, wat ik dus waag te betwijfelen, dan hebben ze dus hun eigen mannetje omgebracht! Dan hebben ze dus de verpersoonlijking van het kwaad om zeep geholpen! Lekker slim. Tenzij ze iemand anders het kwaad willen laten zijn. Wie gaat die rol nu vervullen? Ahmadinejad? Dat zou best eens kunnen. Ook een CIA-agent trouwens. In het zadel geholpen om Iran in handen te krijgen. Dit is slechts het begin…’

Knipscheerorganist Henk van Putten weet niet zo goed wat ie ervan moet denken: ‘Aan de ene kant ben ik blij, aan de andere kant ben ik niet blij. Ik ben vandaag jarig, moet u weten. Dat maakt mij blij. Maar dat nu alle aandacht uitgaat naar Osama bin Laden maakt me minder blij. Mijn verjaardag zal nooit meer hetzelfde zijn. Het zal altijd herinnerd worden als ‘de dag dat Osama bin Laden werd gedood’. Zul je zien dat het vanavond weer alleen maar gaat over Osama dit en Osama dat en dat iedereen vergeet om mij te feliciteren en om met mij te praten, zodat ik weer eens eenzaam in een hoekje moet zitten op m’n eigen verjaardag. Nu ja, wat dat betreft verschilt het nu ook weer niet zoveel van andere jaren waarschijnlijk. Misschien moet ik mezelf opblazen. Osama bin Laden-style. Zullen ze van op kijken.’

Aardrijkskundeleraar Henk – ‘Weet iemand het nummer van Kim Holland?’ – Roelofsen: ‘Hij schijnt een enorme lul te hebben gehad. En hij vertoefde graag in een vochtige grot, dat heeft ie met me gemeen. Verder interesseert die hele Osama bin Laden met niet zo.’

Henk Cobus uit Velp: ‘Osama? Osama? Wat interesseert mij die hele Osama nu? De batterij van mijn afstandbediening raakte gisteravond op tijdens het zappen, net op het moment dat ik op het Extreme Sports Channel was aanbeland. En de thuishulp was net weg, dus ik kon geen kant op. Heb de hele nacht naar freestyle snowboarders, naaktbungeejumpers en speedskaters moeten kijken, meneer. Weet u wel hoe dat is voor iemand die alleen maar z’n hoofd kan bewegen? Ik hoop dat Osama bin Laden flink pijn heeft geleden. Terwijl ik zat te kijken hoe een of andere John ‘Punkie’ McCloud zonder parachut uit een B52 sprong en op de rug van een orka landde.’

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *