Lintje

De heer Hoogeboom heeft vandaag een koninklijke onderscheiding ontvangen. Koningin Beatrix heeft de heer Hoogeboom benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Dit laat de heer Molovich, hoofdredacteur van e-magazine Nurks, weten. De heer Hoogeboom kreeg zijn orde opgespeld in zijn woonplaats, ten overstaan van enkele honderden enthousiaste dorpsbewoners. Burgermoeder Annelies van Zijl zei daarbij: ‘Hier. Dit is nu eens verdiend!’

De heer Molovich, gevraagd naar de onderscheiding, zei: ‘Het is geen alledaagse gebeurtenis natuurlijk, als één van de honderden Nederlandse schrijvers een lintje krijgt, dat hij overigens niet mag dragen in het openbaar. Maar ik zal het maar beschouwen als een eerbetoon aan Nurks. Waarvan ik de hoofdredacteur ben, zoals u allen weet. Ik weet nog goed hoe de heer Hoogeboom kwam bidden en smeken of hij alsjeblieft niet eens een verhaaltje in Nurks mocht zetten. Ik heb daarbij over mijn hart gestreken en ik heb ja gezegd. Ik wist toen nog niets van zijn privéleven, dat van schunnigheden en voordringen bij de bakker aan elkaar hangt.’

Wouter van den Berg, bekend vertaler, zegt: ‘In het geheim heb ik een hekel aan lieden zoals de heer Hoogeboom. Maar zo gaat het in het leven, hè? Armin van Buuren heeft ook een lintje gekregen.’

Oud Zeikwijf tenslotte zegt: ‘Soit.’

5 Reacties

  1. Ik schreef dat stukje omdat ik een stukje in de NRC las: Armin van Buuren krijgt ook een lintje. Armin van Buuren is een onderknuppel in de popublère muziek, een dj die zichzelf belangrijk maakt. Toen dacht ik: wie kan ik nu zelf eens een koninklijke onderscheiding doen toekomen?
    Nu! Mezelf, natuurlijk! Met commentaartjes erbij, en zo was het stukje klaar.
    Bedankt voor je suggestie, Max.

  2. Ben! Voor de zekerheid: blijf je borsthaar scheren!

    PS Kan ik hier misschien kwijt dat die die nieuwe cd van The Feelies zo weergaloos goed is? Man, wat een plaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *