Judd Trump

Hij is nog maar 21 jaar en zo ziet hij er ook uit. Judd Trump (uit Bristol) is het nieuwe snookertalent, en hij breekt nu door. Hij was al een paar jaar in zicht, hij speelde spectaculair, ongeveer zoals Ronnie O’Sullivan vroeger tekeerging, maar veel aanvallender dan Ronnie.

Nu speelt Trump ‘volwassener’: zijn safety game is nu ook in orde, en dat maakt hem tot een van de kanshebbers op de wereldtitel. Een paar weken geleden won hij de China Open al, met grandioos spel. Hij vermorzelde Peter Ebdon en versloeg in de finale ook Mark Selby. En nu speelt hij ook alweer zo grandioos in The Crucible.

Hij heeft drie tegenstanders die hem de wereldtitel kunnen afnemen: John Higgins, die onverstoorbaar, kundig en vasthoudend zijn werk doet; Mark Williams (idem dito); en Ronnie. Met Ronnie weet je het nooit: is hij geniaal, of doet hij even zijn best niet?

Die zullen Trump kunnen stoppen. Maar eens wordt hij wereldkampioen, en ik denk dat hij het meermalen zal worden.

3 Reacties

  1. ronnie doet op het moment ongelooflijk zijn best, nadat de baas van de internationale snookerbond, barry hearn, hem had geadviseerd om te stoppen vanwege zijn ongeïnspireerde spel en last minute afmeldingen voor toernooien.

  2. Ja, Ronnie doet zijn best, maar hij heeft nog maar één wedstrijd achter de rug. Het kan best zijn dat Shaun Murphy hem morgen en overmorgen verslaat. Maar een ‘normale’ Ronnie wordt wereldkampioen, denk ik.
    Ik weet niet hoe de loting precies in elkaar steekt, maar wat zou een finale O’Sullivan-Trump mooi zijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *