De PVV

Het lijkt me nu wel duidelijk, niet? Alphen aan den Rijn. Weer zo’n PVV-gozertje dat de regels niet kent, en gaat schieten.

Daar kun je een eind aan maken door eenvoudig schietverenigingen te verbieden. Daarmee ook het privé-wapenbezit. Als je dat niet wilt, verbied dan het privé-wapenbezit. Wie wil schieten, die gaat steeds naar de politie, en die geeft hem dan een wapen met bijvoorbeeld vijf stuks ammunitie. De wapens worden opgeborgen door de politie. Wapenwinkels: verboden.

Zoals altijd: de oplossing is simpel.

5 Reacties

 1. Hm indeed. Het lijkt me dat hij de regels uitstekend kende. En dat hij PVV stemde bevestigt hooguit dat hij gefrustreerd was. En dat de PVV een thuishaven voor maatschappelijk gefrustreerden is. Wellicht zaten er tussen de slachtoffers ook PVV-stemmers. Laten we er in ieder geval voor waken oorzaak en gevolg uit elkaar te houden. En guilty by association te vermijden.

 2. Jullie zijn veel te beleefd, en dat zijn wij, kinderen van de linkse kerk, ook altijd geweest. Daar moeten we eens mee stoppen, geloof me.
  ‘De kogel kwam van links,’ zeiden ze bij de moord op Pim Fortuyn. Welnu, deze honderd kogels kwamen van rechts. Zoals ze trouwens bij zulk soort shooting sprees altijd van rechts komen. Lees je geschiedenisboekjes maar.
  Dat gelul over ‘hij was suicidaal’ moet ook maar eens ophouden, trouwens. Hij had zin om een moordpartij aan te richten komt beter in de richting.
  Overigens: schiet- en jachtverenigingen sluiten.

 3. Niet suicidaal? Me dunkt, als je een afscheidsbrief schrijft en je daarna een kogel door je kop schiet, misschien ben je dan niet suicidaal, maar je bent al een behoorlijk end op weg.

 4. Hij schoot zichzelf wel voor de kop, maar hij schoot eerst nog een paar andere mensen neer. In plaats van suicidaal zou ik zeggen: moordlustig. Dat lijkt me een beter passende term.
  Geen genade voor dat soort tuig, vind ik. Niet lullen van: ‘O, hij was suicidaal’, maar ronduit zeggen: ‘Hij had zin om te moorden!’ Dat hij tenslotte zichzelf ook nog voor de kop schoot, is een gelukkige bijzaak.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *