Complottheorieën: Fietsenhandel


Amsterdam dijt uit. De stadsnomaden zijn verdreven. Het groen verdwijnt onder een dikke laag asfalt. Klei wordt beton. Hele nieuwe wijken worden uit de grond gestampt en volgestouwd met menselijke wezens. Waarvan iedereen een fiets heeft. En daarmee fietst. In de stad. Richting centrum.

Het fietsen is al jaren op bepaalde ogenblikken een crime. In de spits bijvoorbeeld. Met een stoet van 2 of meer kinderen achter je kun je je op cruciale momenten niet meer veilig uit het cordon woest peddelende burgers losrukken, of je verliest er een dreumes bij. Zo fanatiek zoeven de arbeidsparticipanten ’s ochtends van hun honk naar hun post. Fietsen is dringen op de vierkante milimeter geworden.

Maar dan parkeren. PARKEREN! De stadsbestuurders willen heel graag meer huizen en meer stadsbewoners (waarom is mij een raadsel maar dit terzijde), wat ze NIET willen is dat diezelfde bewoners in grote getallen hun tweewieler in het centrum van de stad deponeren. Dat mag namelijk niet, je tweewieler in grote getallen deponeren, in het centrum van de stad (waarom is mij een even groot raadsel). Eigenlijk willen ze dat je door blijft fietsen, eeuwig, zonder ooit te stoppen. Maar stel je voor dat iedere fietser op de auto zou overstappen! Dat willen ze weer nog minder. Dat zou pas een ramp zijn.

Om van al die geparkeerde fietsen af te zijn heeft het stadsbestuur een convenant gesloten met de fietsenboeverij. Onder het mom van regulering van de parkeerchaos lanceerden zij onder veel publicitaire bombarie het nieuwe plan: lichtvakken (PDF-alert) die op de stoep zijn geprojecteerd, waarin wij onze fietsen keurig zouden moeten neerzetten. Zij aan zij, als een kudde makke schaapjes klaar voor vervoer met de transitbusjes van de fietsenstropers. De plek is voor hen duidelijk aangegeven, duidelijker kan immers niet of je zou een vette spotlight boven elke geparkeerde fiets moeten laten schijnen; ze hoeven enkel langs te rijden en in te laden. Hoort u dat onheilspellend geluid in de verte? Dat zijn de fietsenrovers die handenwrijvend grinniken.Tip van Oud Zeikwijf: Neem je eigen paal overal mee en sla hem in het lichtvak om je slot eraan vast te maken.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

4 Reacties

 1. Ja Amsterdammers, jullie moeten gewoon je fiets een beetje fatsoenlijk parkeren, anders verdwijnen al die mooie verworven vrijheden als sneeuw voor de zon. Het wachten is op de eerste terroristische fietsbom. Dan zul je de PVV horen! Doe er nu iets aan voor het te laat is.

 2. Wat? Stelt de Koran fietsen verplicht? Daarom parkeren ze zichzelf natuurlijk niet fatsoenlijk.

  Wel mooi volk die Amsterdammers. Hier in Den Haag is het ook een beetje dringen op de fietspaden, maar zo massaal als in Amsterdam is het niet. En ja, Den Haag is stukken kleiner dan Amsterdam, dus een weggehaalde fiets vind je zo weer terug.

  Maar even serieus. Fietsen zou verboden moeten worden. Iedereen gaat maar op de step. En als dat te gek wordt, dan gaat iedereen maar lopen.

  1. Maar jullie hebben in Den Haag ‘Biesieklette’ waar je voor wènig je fiets kunt parkeren met bewaking! Waarom iets dergelijks nog niet in Amsterdam is te vinden is,is mij een raadsel.

   En die step moet trouwens ook weer ergens geparkeerd worden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *