De vraag is hoe je het formuleert

“Kijk, op het moment dat er toestemming gevraagd had moeten worden om het luchtruim binnen te komen, dan is het duidelijk dat, als aangegeven wordt dat die toestemming gevraagd had moeten worden, dat op dat punt, dat dat de normale regels zijn, dat op dat punt ook in de contacten met Libië op dat punt een erkenning plaatsvindt van datgene wat er gebeurde.

Kijk, feitelijk is het zo, daar hebben ook een aantal mensen eerder over gesproken, dat zeg maar voor het binnenkomen van het luchtruim normaliter toestemming gevraagd hoort te worden. Moment dat erkend wordt dat dat gebeurt, kunt u dat opvatten als een excuus, de vraag is hoe je het formuleert. U zult ook daar in de brief verdere tekst en uitleg over krijgen.

Ik heb gezegd dat het feitelijk zo is dat er toestemming gevraagd had moeten worden.”

Deze tekst in een woord-voor-woord-weergave van het antwoord dat Maxime Verhagen aan de NOS gaf op de vraag of het erkennen van een fout mag worden opgevat als een excuus. U kunt het hier nog eens bekijken.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

4 Reacties

 1. Prachtig. Het is heerlijk om het inderdaad gezégde eens op papier terug te zien.
  Dat hele gedoe van die drie militairen die eens een meneer uit Libië zouden komen ophalen, lijkt me ook typisch een plannetje van Verhagen zelf. Nee, niet laten ophalen door dat Maltese vliegtuigmaatschappijtje. Tuurlijk niet. We halen hem zelf op.
  Vervolgens, toen het fout was afgelopen, moest er iets op worden gevonden. Wat werd er op gevonden? We bevroren Khadaffi’s gelden niet, die gemakkelijk al een paar weken eerder bevroren hadden kunnen worden. De VS, Engeland, Frankrijk, Duitsland waren er al toe overgegaan. Nederland niet. Dus dat geld is niet meer in Nederland. Dat geld is nu op de Bahama’s or wherever.
  Pas vandaag, 11 maart 2011, werden de gelden van Khadaffi’s clan bevroren. Hoeveel geld denk jij dat er nog is in Nederland? My guess: 0 euro.
  Het is goed om zo’n Nationale Zondebok te hebben en het is goed om een reporter te hebben die over hem bericht.

 2. Met een rare grimas op het gezicht zei Gaddafi’s zoon dat NL de militairen terug mocht hebben, maar dat hij de helikopter houdt. Is dat het resultaat van de diplomatieke onderhandelingen? Heeft Gaddafi er een machine bij, om eigen burgers vanuit de lucht neer te maaien? Welk excuus heeft Verhagen daarvoor?

 3. Vrij Nederland noteerde een gedicht van Verhagen uit zijn nieuwe bundel: ‘Sorry en andere woorden die ik niet over mijn lippen krijg’.

  Kijk!
  Op het moment dat
  Er toestemming gevraagd had
  moeten worden
  Om het luchtruim binnen te komen
  Dan is het duidelijk dat
  Als aangegeven wordt dat
  Die toestemming gevraagd had
  moeten worden
  Dat op dat punt normale regels zijn
  dat
  Op dat punt
  Ook in de contacten met Libie
  Op dat punt
  Een erkenning plaatsvindt
  Van Datgene
  Wat er had horen te gebeuren.

  – M. Verhagen, maart 2011-

 4. Het vervolg:

  Kijk!
  Feitelijk is het zo
  (Daar hebben ook een aantal mensen eerder over gesproken)
  Dat
  Zeg maar
  Voor het binnenkomen van het luchtruim
  Normaliter toestemming gevraagd hoort te worden
  Moment dat
  Erkend wordt dat
  Dat gebeurt
  Kunt u dat
  Opvatten als een excuus

  De vraag is hoe je het formuleert

  -M. Verhagen, maart 2011-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *