5 responses

 1. Ik was vroeger ook tegen kernenergie. Dat ben ik niet meer.
  Kijk. We kunnen nu nog wel toe met olie en gas. Tot ongeveer 2050. Daarna komen de tekorten, dus dat moet je vóór zijn.
  Je kunt dan kiezen uit twee dingen: wind- en zonne-eneregie, en kernenergie.
  Eerst die wind- en zonne-energie. Wil je het goed doen, dan moet je het Markermeer compleet vullen met zonnecollectoren en windmolens, plus de hele Noordzeekust met windmolens. Dan heb je genoeg energie voor de Nederlandse huishoudens, niet voor de Nederlandse bedrijven. Daar kun je dan voor zorgen door zonnecollectoren in bijvoorbeeld de Sahara te plaatsen. Plus een legerbataljon om die dingen te beschermen tegen sabotage enz.
  Het kán allemaal, maar het kost geweldig veel geld.
  Kernenergie is, vergeleken daarmee, een stuk goedkoper. Waar moet je die centrales dan neerzetten? Ik zou zeggen: in de provincie Drenthe. Een kalme provincie zonder overstromingsgevaar zoals Zeeland. Ook geen raffinaderijen in de buurt, die in de brand kunnen raken. Ideale plaats voor een stuk of tien centrales. Maak ze zo dat ze niet tegen kracht 7 op de Schaal van Richter kunnen, zoals die kerncentrales in Japan, maar tegen de allergrootste kracht.

 2. OZ,wij hopen morgen op tijd te zijn voor de uitreiking van Blogparel en daarna de rest van het Blogbal te volgen natuurlijk. Mevrouw Reus wilde toch nog wel weten of we binnen zouden komen ‘je hebt toch een uitnodiging?’ Ja, zei ik, OZ heeft onze namen op de lijst gezet. Tot morgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *