Wederom: PvdA

Als je tegenwoordig nog een beetje je fatsoen wilt houden, kun je nog stemmen op PvdA of SP. Er is geen andere partij meer. GroenLinks en D66 hebben zichzelf afgeserveerd met Afghanistan, ze zijn ermee akkoord gegaan dat er een miljard euro’s wordt uitgegeven om een paar duizend militairen op te leiden. Ze zeggen wel: het is maar een half miljard. Maar dat zullen we nog wel eens zien, over drie jaar.

SP dus, of PvdA. Die twee hebben nu ongeveer hetzelfde verhaal, maar de SP bestond nog niet toen ik werd geboren. De PvdA heeft een traditie achter zich staan, waarin ze getoond hebben gematigd te kunnen omgaan met hun sociaal-democratische overtuigingen. Of de SP dat ook kan met hun socialistische overtuigingen, moet ik nog zien.

Ik geloof er ook eigenlijk niets van dat de SP over tien jaar nog even groot zal zijn als ze nu is. Het zal un quantité négligable blijken te zijn. Zo geloof ik ook niet dat GroenLinks over tien jaar nog bestaat. Ik geloof dat die stemmen zullen worden opgevreten door de PvdA.

Als ze tenminste doorgaan zoals Job Cohen het zaterdag deed op het PvdA-partijcongres te Groningen: http://www.youtube.com/watch?v=bKpKM79B9as&feature=player_embedded. Vrij goeie speech, vol met cliché’s ook, maar wat wil je. Hij was duidelijk. Mijn stem gaat weer naar de PvdA. Omdat Job eindelijk laat zien dat hij kloten heeft.

4 Reacties

 1. Ja, Groen Links heeft afgedaan. Halsema heeft de hielen nog niet gelicht of ze gaan er ongelofelijk de fout in. Waardeloze hap, die Sap.

 2. Dat hoor en lees ik wel meer, maar niet vergeten mag worden dat GL al eerder voor deze missie was, en dat mevrouw Femke in haar tweets ronduit achter mevrouw Sap staat.

 3. GroenLinks is bezig zich heel langzaam om te vormen tot een partij die nèt links van het midden staat. Net als de Grünen in Duitsland. GroenLinks wil een machtsfactor worden, ze willen in de regering komen. Daar was Afghanistan een offer voor.
  Maar ik geloof niet dat het ze gaat lukken. Ik denk dat Jolande Sap een aframmeling zal krijgen uit eigen kring, en wel zo dat ze voortaan wel uitkijkt.

 4. De PvdA (Partij van de Arbeid) is thans nou steeds meer veranderd in de Partij voor de asielzoekers, armoede, afbraak, asociaalheid, anti-Nederlanders enz. en doet me meer denken aan een sprookje van Andersen, genaamd ‘De varkenshoeder’.
  In dit verhaal wilde een (niet al te rijke) prins trouwen met een mooie prinses, de dochter van een keizer, waarbij hij haar als huwelijksgeschenken een rode roos en een nachtegaal stuurde. De prinses was helaas verschrikkelijk verwaand en ze had liever van hem een kunstroos of een kunstnachtegaal cadeau gekregen. Nochtans wilde de schone prins nog steeds met haar trouwen en vermomde hij zich als varkenshoeder en hij nam een zelfgemaakte ratel mee dat door belletjes een heel mooi wijsje speelde: “Ach, mijn lieve Augustijn, alles is weg, weg, weg!”
  Toen de vermomde prins de arrogante prinses opzocht wilde deze koste wat het kost de muzikale ratel bezitten maar de “varkenshoeder” wilde daar vele tientallen kussen voor terug hebben. Van de hofdames wilde hij geen kussen hebben dus stemde de hebzuchtige prinses toe, achter de rug van haar vader om. Toen deze daarachter kwam werd de keizer loeikwaad en verstootte hij zijn dochter en de prins uit het paleis!
  De prinses kreeg helaas teveel zelfmedelijden en wenste dat zij toch met de prins was getrouwd al besloot deze zichzelf, achter een boom, van zijn vermomming te ontdoen. Toen de prinses de mooie prins zag kreeg ze eerbied voor hem wilde zij hierna alsnog met hem trouwen maar hij antwoordde: “Prinses, ik kan nou alleen maar minachting voor u voelen. Van echte rozen en nachtegalen, die ik uit liefde naar u toestuurde, had u geen verstand en wees deze af maar u was alleen wel bereid om voor een zingende ratel een varkenshoeder te gaan kussen! U bent mij in feite veel te arrogant en daarom zoekt u het thans zelf maar uit!”
  Hij keerde meteen terug naar zijn koninkrijk en de verwaande prinses kon toen alleen maar eenzaam buiten zitten en luid zingen: “Ach, mijn lieve Augustijn, alles is weg, weg, weg!”
  De vergelijking is dat de Pvda zich al tijden precies zo gedraagt als de verwaande prinses! Zij hebben namelijk de gewone burger (van wie zij alles kregen en hierna op hen stemden) geminacht en ze waren wel bereid om vreemdelingen zoals asielzoekers en moslims (de varkenshoeder) te ontarmen en van hen de ratel (de islam) te verkiezen in ruil voor gunsten.
  De keizer (Nederland) smeet daarom de PvdA de straat op waarna toen ook de prins (de Nederlandse burgers) hen verwierpen! En nou zou de gehate Pvda eveneens kunnen gaan zingen: “Ach, mijn lieve Nederland, alles is weg, weg, weg!”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *