Stijloefeningen (8) – Twitter

@molovich Schoenen gekocht voor Junior. Op twintig meter afstand van m’n huis. #tochnoggeslaagd #kosteenpaaruurtjesmaardanhebjeookwat
2 minutes ago

@molovich In bus terug naar huis. Balen.
37 minutes ago

@molovich Godverdomme. Heb ik naar het magazijn gemaild, krijg ik mail terug dat het boek op de tweede verdieping is. Maar daar heb ik net gekeken! #bananenrepubliek
58 minutes ago

@molovich @OudZeikwijf Nee, niet de Franse versie. Ik zoek de vertaling van Kousbroek. #stijloefeningen
1 hour ago

@molovich Met een medewerker van de bieb gezocht. Kon ook niks vinden. Zegt dat ik mailtje naar magazijn moet sturen. Duurt een kwartiertje. #alletijd
1 hour ago

@molovich De online catalogus van OBA zegt dat Stijloefeningen gewoon op de plank moet liggen. Nog maar even goed kijken. #erisnoghoop
1 hour ago

@molovich @IReert LOL.
1 hour ago

@IReert @molovich Het postkantoor op de Raadhuisstraat bestaat ook niet meer.
1 hour ago

@molovich Verdomme. Tien boeken van Queneau, maar Stijloefeningen zit er niet bij! Je vindt nooit wat je zoekt. #storyofmylife
1 hour ago

@molovich De auto waarmee ze gekomen was, reed weg. Op zoek naar een parkeerplaats, denk ik. De vrouw moest erachteraan rennen. (2/2)
1 hour ago

@molovich Net vroeg een Franse vrouw mij waar het postkantoor was. Dat postkantoor staat hier al jaren niet meer. Heb haar naar de Raadhuisstraat gestuurd. (1/2)
1 hour ago

@molovich Jezus. Ik wist niet dat Amsterdam hier zo open lag. Overal bouwputten. #noordzuidlijn #bedanktgeertdales
1 hour ago

@molovich Halte CS. Zoon slaapt. Precies op tijd.
2 hour ago

@molovich In bus 21. Naar bieb. Ben al een week op zoek naar Stijloefeningen van Queneau. Hoop dat ze ’m daar hebben. #lekkerliterair
2 hours ago

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

9 Reacties

 1. Dat ben ik helemaal met je eens, OZ, maar Max’ stukje bewijst ook het waardeloze van Twitter, vind ik. Om eens het meest waardeloze aan te wijzen: je kunt de zaak niet omdraaien, dus een verhaal van begin tot eind laten zien. Ja, van eind tot begin, dat wel. Twitter kan niet tippen aan bloggen.
  Het beginsel van die 140 tekens is ook maar op een zenuwachtig moment afgesproken. Een belachelijk iets. Wat doen dus veel mensen: verwijzen naar hun blog.
  En op hun blogs verwijzen ze dan weer naar hun getweet, enzovoorts.
  Ik ben een week bezig geweest op Twitter, totdat Alice het mij verbood te doen (Alice had een zeer zuivere kijk op de wereld), later ben ik nog een half jaar bezig geweest op Facebook. Dat is ook niets, want daar krijg je allerlei reclame waar je niet om gevraagd hebt. Daar ben ik dus ook mee gestopt.
  Ik gebruik nu nog slechts mijn email en mijn blogs, en ik ben Max heel dankbaar dat ik in zijn Nurks mag schrijven. Ik heb meer dan genoeg te doen, dus.

 2. Dat is ook meer dan genoeg, Ben.

  Maar je moet Twitter ook niet te veel als medium zien waarop je verhalen vertelt. Dat kan wel, maar het is toch vooral een café. Of een dorpsplein, zoals ik het Berend ergens heb zien omschrijven. Het gaat meer om het babbelen dan om het mededelen. En als je iets te zeggen hebt wat meer woorden nodig heeft, dan kun je tegen al die mensen in het café zeggen: ik heb iets te zeggen, kom even met me mee. En dan gaan er wat mensen met je mee. En als ze het de moeite waard vinden, dan gaan ze terug naar het café en zeggen ze tegen al hun vrienden: je moet even naar buiten gaan, want Ben heeft iets interessants te vertellen. En voor je het weet, hangt heel Nederland aan je lippen, want zo groot is dat café potentieel. En ik vind het er bijzonder gezellig.

 3. Ja, Max, misschien is dat ook wel zo. Je bent trouwens wel in vorm met je Stijloefeningen!. Godver, ik heb net je laatste drie zitten corrigeren (je nummer 10!), en die zeggen allemaal: ik kan alles schrijven, altijd, overal, alles.
  Ik wil je natuurlijk geen ideeën aangeven voor verdere Stijloefeningen, maar had je al gedacht aan Wilders (of rechts-populistisch), buitenlands, zeikerig, vrolijk. Noem maar op.
  Nog even over Twitter. Ik vind dat jij eigenlijk de enige Nederlander bent die goed van dat medium gebruik maakt, want de rest misbruikt het met hun domme gezwets. Ik zou er zelf ook wel een soort gebruik van kunnen maken (met de Verzamelde Wijze Uitspraken van Alice Stegeman), maar dan moet ik toch nog steeds verwijzen naar mijn blog. Ik vind dat nog steeds een grote onhandigheid.
  Er moest eens een slimme jongen komen die daar iets op vindt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *