Stijloefeningen (20) – Littérature définitionnelle

Cilindervormige blikken trommel 21, met alle delen van het oppervlak op gelijke afstand van het middelpunt om twaalf uur ’s middags. Plaats waar de trein, tram of bus even stopt om passagiers in of uit te laten stappen. Mijn kind van het mannelijk geslacht is tijdelijk buiten werking in zijn wagen waarin hij liggend wordt rondgereden. Ik beweeg me voort in een bepaalde richting langs de van wind last hebbende tijdelijke putten waarin de fundering en kelders van een gebouw worden opgetrokken naar de voor iedereen toegankelijke instelling die boeken uitleent.

Voor het geheel van treden waarlangs men een hoger of lager gelegen plaats bereikt van de instelling die boeken uitleent maakt een mens van het vrouwelijk geslacht mij met een belegstuk vast. Fijne, buigzame vezels die groeien op de huid van mensen en zoogdieren in een kleur die geen lichtstraal terugkaatst. In de in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, de VS, Australië en Canada gesproken taal met een manier van uitspraak uit Frankrijk vraagt ze waar het kantoor van de post is. Ik wijs haar naar een andere persoon of plaats, de Raadhuisstraat.

Een vierwielig voertuig, aangedreven door een motor, voor het transport van personen of goederen met een uit Frankrijk afkomstige kentekenplaat van een motorvoertuig laat zich achteruit voortbewegen. De mens van het vrouwelijk geslacht beweegt de armen heen en weer, maar verwerft door eigen toedoen geen verbinding met degene die iets bestuurt. Ze loopt er zeer snel achteraan.

Bij de Q zijn meerdere samengebonden of genaaide aantallen bedrukte bladen van Raymond Queneau te vinden, maar niet Stijloefeningen, de samengebonden of genaaide bedrukte bladen die ik al een periode van zeven dagen probeer te vinden. Ik gebruik de ogen op het elektronisch apparaat voor het opslaan en verwerken van gegevens. Overeenkomstig de geordende naamlijst van de de voor ieder toegankelijke instelling die boeken uitleent te Amsterdam is er wel, met toewijding gebracht, nog elk van een aantal gelijksoortige personen of voorwerpen aanwezig. Samen met een employé kijk ik nog een keer. Maar niks. ‘Geef een bepaalde richting aan een online post naar de ruimte voor patronen in een vuurwapen,’ zegt hij. Dat doe ik. De ruimte voor patronen in een vuurwapen zendt een online post terug: ‘Het door u gezochte elk van een aantal gelijksoortige personen of voorwerpen is op de tweede ruimte tussen twee horizontale vlakken van het gebouw aanwezig.’ Ik neem het hijstoestel om voorwerpen of personen van de ene verdieping van een gebouw naar een andere te vervoeren naar beneden. lk loop voor mijn ontspanning de instelling die boeken uitleent uit en ga met de 21e verbinding tussen twee plaatsen terug naar huis. Bij de winkel ten behoeve van baby’s op het Bos en Lommerplein zal ik, in ruil voor geld, twee bij elkaar horende voetbekledingen, meestal van leer, lager dan een laars, voor mijn zoon in het bezit krijgen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *