Het is allemaal de schuld van Maxime Verhagen (3)

De grootste truc van de duivel, zo weten wij dankzij The Usual Suspects, was de mensen ervan te overtuigen dat hij niet bestond. De grootste truc van Maxime Verhagen, zo weten wij dankzij Synovate (pdf), is de mensen ervan overtuigen dat hij geen invloed heeft op het kabinetsbeleid. Wij zullen het onderzoek even citeren:

‘Rutte heeft volgens 43% van de Nederlanders het meest te zeggen over het huidige kabinetsbeleid. 22% denkt dat Wilders het meest in de melk te brokkelen heeft. Vrijwel niemand denkt dat Maxime Verhagen de lakens uitdeelt.’ (Uit: ‘Beoordeling kabinet na 100 dagen’, door: Synovate, in opdracht van NRC, p. 12)

En dat terwijl Maxime Verhagen toch duidelijk het meesterbrein is van het kabinet Rutte. Hij was het die de VN Nederlandse hulp in Afghanistan toezegde op zo’n manier dat Wouter Bos het vierde kabinet Balkenende wel moest laten klappen. Tegen Eurlings zei Verhagen: ga jij nou maar even een gezinnetje stichten, en kom terug als dat gebeurd is. JP Balkenende mocht nog eenmaal z’n beste brekebeentje voorzetten om premier van Nederland te worden, met een historische nederlaag tot gevolg. Verhagen volgde Balkenende op, legde de formatiebal lag bij Rutte, en kon lekker achterover leunen. Tot het moment daar was. Toen moest hij alleen nog maar Ab Klink kaltstellen, wat voor Verhagen net zoiets is als voor andere mensen een eitje bakken. Gevolg van dit alles? We gaan weer naar Afghanistan. Als dat niet aan het meesterbrein van Maxime Verhagen is ontsproten, weet ik het ook niet meer.

Daarnaast kwam tot ons het droeve nieuws dat Gary Moore gestopt is met gitaarspelen. Hij heeft de blues voorgoed vaarwel gezegd in een hotel Estopana, aan de Costa del Sol. Nu zult u wellicht zeggen: dat is toch niet de schuld van Maxime Verhagen? Natuurlijk is het dat wel. Je bent de Nationale Zondebok of je bent het niet. Donderdagmiddag was Maxime Verhagen in Groningen en Drenthe om over de ondergrondse opslag van CO2 te spreken. Hij heeft beloofd snel een besluit te nemen. Maar voordat duidelijk is waar de broeikasgassen van Nederland zullen worden opgeslagen, heeft Verhagen ze zolang ergens anders moeten onderbrengen. En daarvoor heeft Maxime Verhagen een hotelkamer in het Spaanse Estopana uitgekozen. Precies dezelfde hotelkamer waar de kerngezonde Gary Moore zaterdagavond op 58-jarige leeftijd aan een ‘hartstilstand’ is bezweken.

Mocht u Maxime Verhagen nog ergens de schuld van geven? Be our honorable guest in de reactieruimte hieronder.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

  1. Toen ik op zondagochtend per ongeluk de TV aan liet staan, na VPRO’s boeken, verscheen even later Maxime Verhagen in beeld.

    Gelukkig had ik al wel het geluid uitgezet.

    Verhagen had zijn haar pas geverfd, en droeg de scheiding in het midden; in dat wat ik normaal een eikelkopje noem.

    Maar het was niet eens daarom dat ik direct dacht: ‘lul’.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *