Eigen dier eerst

Ik nam aan dat het een geintje was. Een parodie. Satire. Om de PVV zwart te maken. Maar nee, het schijnt echt waar te zijn: PVV Gelderland is van mening dat de Schotse Hooglander, vanwege zijn exotische afkomst, niet in de Nederlandse natuur thuishoort. Aanvankelijk wilde ik dit nieuws hoofdschuddend naast mij neerleggen. Met zulke volksvertegenwoordigers heb je geen satirici meer nodig. Maar ik ben er eens over gaan nadenken. En eigenlijk hebben ze gewoon gelijk! Bruin, langharig, werkschuw koeientuig is het. Wat is er mis met de blaarkop of de lakenvelder?

Voorts wilde de PVV ook de Poolse konikpaarden uitzetten. Nu kon ik me dit specifieke paardenras niet meteen voor de geest halen, dus ben ik ze maar even gaan googelen. En als je dan op ‘afbeeldingen‘ klikt, dan zie je die Polen zich eigenlijk met maar drie zaken bezighouden (‘niks doen’ even niet meegerekend): zuipen, neuken en vechten. Deze viervoeters hebben wat mij betreft alle recht op het bijvoeglijk naamwoord edel verspeeld. Terug naar Polen dus ermee!

Maar ik zou graag nog wat verder willen gaan. Er loopt, kruipt en vliegt een hoop vreemd gespuis door ons eens zo overzichtelijke landje.

Laatst n0g liep ik door het Vondelpark.  Het was een graad of twee boven nul en de bomen zaten vol met papegaaien en parkieten. Sloeg nergens op, van die felgekleurde paradijsvogels op van die kale takken. Is voor dat gevogelte ook geen pretje. Weg ermee dus. Ook alle Perzische katers gaarne opgerot! Donder op met je Przwalskipaarden! Alle shetlandpony’s het land uit! Chileense lama’s die hier voor hun wol gefokt worden? Tief godvurredomme op naar dat zuurstofarme hooggebergte van je! Asof de wol van onze schapen niet warm genoeg is?!

En als we niet uitkijken wordt die goeie ouwe reiger straks uit onze sloten weggejaagd door flamingo’s. Met hun maniertjes.  Zo ver is het gelukkig niet, maar het zou zo maar kunnen. De beverrat, het damhert, de Chinese muntjak en de Siberische grondeekhoorn komen hier ook niet oorspronkelijk vandaan. En nu lopen ze onze roomblanke dochters te verkrachten en onze bejaarde vrouwtjes van hun tasjes te beroven alsof het de normaalste zaak van de wereld is!

Ook de Indische gans, de nijlgans en de Turkse tortel graag met een enkeltje op het vliegtuig richting hun geboorteland zetten. En, nu we toch bezig zijn: de inktviszwam, de Japanse bessenwier en de Douglasspar horen hier ook niet thuis. Met wortel en al uitroeien die handel.

Op naar een raszuiver Nederland!

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

6 Reacties

 1. We maken wel een uitzondering voor dieren die zich aanpassen, de Nederlandse taal goed begrijpen en bereid zijn onze LEITKULTUR over te nemen.

  En wat doen we eigenlijk met de trekvogels? Een moeilijk vraagstuk. Daar moet een aparte commissie voor opgericht worden.

  Ik hoop zwaar dat er nog meer van dit soort voorstellen van de PVV komen.

 2. Eerst maar eens met de honden beginnen. Deense, Duitse en Vlaamsche herder is een uitgemaakte zaak, net als de kudde labradors en collies uit Borders. Wel lastig voor de blinden die weer op de stok moeten overstappen. Waarschijnlijk blijft alleen de stabij en de keeshond over. Met het vertrek van al die tuigdieren heb je grote kans dat ook de tuigduwers vertrekken en dat zou wel eens de gehele PVV achterban kunnen zijn.

 3. En met het eten van die vegschgikkelijke rijst en pinda’s en bamboestokjes moeten we ook ophouden. We moeten ook stoppen met die hatelijke linkse hobby van het koffie en thee drinken.

 4. Mensen denken nog steeds dat ze wilde dieren kunnen veranderen in huisdieren, gelijk naar de asielzoekers, vluchtelingen en moslims die de EU hier binnenhaalde!
  Roofvogels zullen echter, net als bijv. wolven, beren, tijgers, apen, papegaaien enz. altijd wild blijven en ze in je huis halen is hetzelfde alsof je het Paard van Troje binnenhaalt, gelijk aan de groeperingen die ik al opnoemde.
  Stel dat je enorme roofvogels als de steenarend, zeearend, monniksgier en lammergier wilt houden! Deze vogels wegen soms meer dan 8 kilo, hebben een vleugelspanwijde van 3 meter, vlijmscherpe klauwen en snavels en een onuitroeibaar jachtinstinct in hun genen!
  In 2017 vloog er zelfs vanuit de Alpen een lammergier over Rotterdam, Dordrecht,
  ‘s-Hertogenbosch, Rosmalen en Uden heen maar de lammergier besefte opeens dat Nederland hem totaal niet kon bieden aan hooggebergte, voedsel en gastvrijheid waardoor hij op stel en sprong meteen wijselijk terugvloog naar de Alpen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *