De optimist

Vanochtend zag ik aan het eind van de Haarlemmerstraat een man in korte broek en T-shirt de hoek om fietsen. Hij moest stevig doorstampen, want het waaide flink en hij had tegenwind. Een vliegtuig vloog jankend over de stad. Ik keek naar de bedrukking op zijn T-shirt. Het was wat vaal geworden door het vele wassen, maar ik kon nog lezen wat er op stond: “Obama ’08. Yes We Can.” Daar fietste een rasoptimist.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

4 Reacties

  1. Met een heel kleine edit heb je een ‘Ikje’ voor de NRC:

    Het was wat vaal geworden door het vele wassen, maar ik kon nog lezen wat er op stond. Daar fietste een rasoptimist: “Obama ’08. Yes We Can.”

    Clincher helemaal achteraan. Ik zeg niet dat het stukje daar ook béter van wordt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *