Roger Federer

Rafael Nadal, de beste tennisser ter wereld, is uitgeschakeld in Australiƫ. Blessure, of zo. Had hij maar wat meer doping moeten nemen, was mijn eerste reactie. Maar het is wel jammer dat Nadal niet in een finale met Federer kan spelen. Dat is toch een ding waarop je had gehoopt.

Morgen moet Federer in de halve finale tegen Djokovic, the proud Serbian, zoals Mats Wilander hem noemde. Een zeer vervelende speler. In de andere halve finale speelt Andy Murray, een saaie Schot.

Het kan dus een finale Djokovic-Murray worden. Twee catenaccio-spelers tegen elkaar. Brr. Ik hoop dat er zondagochtend nog iemand opbelt met een vraag: kun je niet iets voor mij doen? Dat doe ik dan meteen, dan hoef ik niet naar die wedstrijd te kijken.

Ik kijk vol bewondering naar het spel van Roger Federer, al sinds hij op Wimbledon van Sampras won, ik weet niet meer in welk jaar. Een prachtige speler vind ik hem, te vergelijken met Cruijff of Messi of Maradona. Maar hij zal wel ten onder gaan in de halve finale.

2 Reacties

  1. Mooi stuk van Wallace, ik kende het trouwens al. Federer heeft net verloren, zoals ik al verwachtte. Hij zal nog wel eens een wedstrijdje winnen, maar grote wedstrijden wint hij niet meer. Er zijn teveel kapers op de kust.
    Het tijdperk-Federer is afgesloten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *