Nominatie Nationale Zondebok 2011: Francisco van Jole

Wie mogen we straks een jaar lang de schuld van alles geven? Wie wordt de Nationale Zondebok 2011?

Wie? Francisco van Jole

Staat van dienst? Commandeur in de Orde der Moraalridders, Geweten van Nederland, uitvinder van het internet, uitvinder van Twitter, social-media-goeroe, initiator van Joop.nl, begon ooit samen met ene Matthijs van Nieuwkerk als presentator van De Wereld Draait Door maar werd te zwaar bevonden, had een column in De Leugen Regeert waarin hij wekelijks de officiële werkelijkheid tegen de Werkelijkheid Volgens Fransisco van Jole wegstreepte, is bereid andere meningen te gedogen zolang die andere meningen overeenkomen met die van hem.

Ambassadeur? Peter Breedveld, hedonistisch guerrillastrijder, hoofdredacteur van Frontaal Naakt dat alweer een jaar of zeven tegen de schenen schopt van ongeveer iedereen die schenen heeft.

Waarom moet Francisco van Jole de Nationale Zondebok worden, Peter? De man is er antipathiek genoeg voor en hij zal er niet onder lijden, want een ondoordringbare plaat voor de kop.

En daarbij is hij gewoon de oorzaak van alle ellende. Althans, hij staat voor een zelfgenoegzame elite van gesubsidieerde linkse moraalridders, ideologen van de Linkse Kerk, die het debat, of het nou over kernenergie of integratie gaat, altijd succesvol heeft weten te verlammen. Daar betaalt de samenleving nu de prijs voor. Van Jole en de zijnen niet, natuurlijk. Die zitten er altijd warmpjes bij, wonen in blanke villawijken waar de sores van Henk & Ingrid niet spelen.

Dit stukje is veel serieuzer geworden dan de bedoeling was, maar aan de andere kant, er is geen woord van gelogen.

U kunt uw kandidaat nog steeds opgeven (vergezeld door een motivatie) via nurksmagazine@gmail.com.

17 Reacties

 1. Je kunt eens een hekel aan iemand hebben. Je kunt bijvoorbeeld een hekel aan Francisco van Jole hebben, en heel zorgzame grapjes met zijn naam verzinnen. Dat kan allemaal, en dat mag ook.
  Je kunt niet zeggen: hij heeft het debat over dit en dat altijd weten te verlammen. Daarvoor heeft hij niet genoeg macht gehad. En dat blijkt ook wel: de ambassadeur zélf vindt dat Van Jole ongelijk heeft. Wie er dan wel gelijk heeft, volgens deze ambassadeur? Ik vrees: de heer Wilders.
  Laat ons wijzer zijn en een Nationale Zondebok kiezen van een werkelijke statuur. Niet een klein jochie als Francisco, ja, hij heeft het internet uitgevonden. Nou en?
  Je moet dus wel terechtkomen bij het CDA. Ruud Lubbers? Neuh. Ab Klink? Ja, dat zouden jullie wel willen, rot rechts volk!
  Nee, de man heet Maxime Verhagen.

 2. Je vrees waar de sympathie van meneer Breedveld ligt, is in ieder geval volkomen onterecht. Frontaal Naakt is een van de weinige plekken op gans het internet waar tegen Wilders wordt gestreden zonder dat er op eventuele gevoeligheden van wie dan ook wordt gelet.

  Maar Maxime Verhagen is een uitstekende keus, daar niet van.

 3. Ik help het je hopen, Max. Ik vind wel dat je je slachtoffers goed moet uitkiezen. Francisco van Jole is niet meer dan een verslaggever. Een boodschapper. Zijn boodschap zorgt geregeld voor onmin in zekere hoeken en krochten.
  Dat was eigenlijk mijn bezwaar. Je moet de Nationale Zondebok zoeken in de hoek van de machthebbers.
  Daar moet je op gevoeligheden trappen, vind ik.

 4. Nou ja, helpen hopen, ik volg Peter Breedveld ongeveer sinds het begin van zijn blog. Met hopen heeft het niet zoveel te maken. In het begin streed hij vooral tegen linkse dogma’s, tegen politieke correctheid en tegen de voorzichtigheid waarmee bepaalde hete hangtaboe’s, om met Jacobse en Van Es te spreken, werden behandeld. Sinds de sfeer in het land radicaal is omgeslagen en islamofobie salonfähig is geworden, bestrijdt hij dat ressentiment, maar al die tijd heeft hij onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden bestreden.

  1. “maar al die tijd heeft hij onverdraagzaamheid jegens andersdenkenden bestreden”

   Ik ken geen onverdraagzamer persoon jegens andersdenkenden dan Peter Breedveld.

   Ik zal een voorbeeldje geven: Breedveld zit op twitter en heeft zijn “volgers” (je zal het maar zijn) verboden berichtjes van mij te retweeten, op straffen van ontvolgen/blocken.

   Hij verbood ook zijn vriendin/volger om mij te retweeten.

   Zo verdraagzaam jegens andersdenkenden is Peter Breedveld.

   En als je zelf wil ervaren hoe verdraagzaam jegens andersdenkenden Peter Breedveld is; ga eens met hem in discussie op zijn site en laat voor de gein eens doorschemeren dat je anders denkt.

   ;-)

 5. Mooi. Ik vind het juist wel aardig dat het nu zo’n divers gezelschap wordt. Morgen maken ook nog Han Peekel en Pieter Storms hun opwachting.

 6. Ja, die heb ik al gezien, als corrector. Han Peekel vind ik heel leuk. Ik heb mijn Maxime Verhagen-stukje al ingestuurd.

  1. Ik ben benieuwd aar je Maxime nominatie. Heb je ook nog even Camiel overwogen? Die twee zijn sinds het CDA congres toch een beetje Suske en Wiske, Wipneus en Pim, Peppi en Kokki, Batman en Robin. O nee, die laatste twee werden al door anderen gespeeld.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *