Nominatie Nationale Zondebok 2011: Peter R. de Vries

Wie mogen we straks een jaar lang de schuld van alles geven? Wie wordt de Nationale Zondebok 2011?

Wie: Peter R. de Vries

Staat van dienst: Misdaadverslaggever bij De Telegraaf, later zelfstandig gevestigde ijdeltuit. Verdiende (samen met zijn vriend Cor ‘Flip’ van Hout) een vermogen aan de royalties van een thriller over de ontvoering van een biermagnaat. Loste in 2006 de moord op John F. Kennedy eigenhandig op. Is (onder andere door het zo langzaam, uitgebreid en nadrukkelijk mogelijk omstandig uitspreken en meerdere keren herhalen van de eenvoudigste zinnen, daarbij betekenisvol de camera inkijkend) onovertroffen in het uitstrijken van een miniem draadje aan informatie over meerdere, in de aan de eigenlijke uitzendingen voorafgaande weken meermalen aangekondigde, volledig gevulde televisieavonden. Aartsvijand van Joran van der Sloot.

Ambassadeur: Foxx

En waarom moet Peter Rudolf de Vries de Nationale Zondebok worden, Foxx? Peter R. is de ideale kandidaat voor deze zware post. Hij voldoet helemaal aan het geschetste profiel. Sterke kant van Peter R.: hij is volkomen overtuigd van zijn eigen gelijk en zal daardoor mentaal niet snel ten onder gaan aan de beschuldigingen die hem ten deel zullen vallen. Met of zonder snor zal hij, met de wenkbrauwen olijk opgetrokken in de camera kijkend, alles beamen en als volkomen logische beslissingen van zijn hand weten te brengen.

Een paar voorbeelden: De treinen doen het niet? Logisch, dan hoeven de spoorbomen niet dicht, goed voor de doorstroming van het wegverkeer! Benzine duurder geworden: maakt niet uit, door de altijd open spoorbomen kan het verkeer sneller op de bestemming zijn, dat bespaart weer energie, zodat je per saldo toch goedkoper uit bent! Nederland wordt steeds lawaaiiger: er is een begin gemaakt met de aanpak van dat probleem, want omdat de spoorbomen niet meer dicht gaan, hoeft er ook geen rinkelend waarschuwingssignaal meer te worden gegeven.

En zo neemt Peter R. niet alleen de schuld van alles op zich, maar maakt hij Nederland meteen ook weer een stukje leefbaarder. En zeg nou zelf: dat willen we toch allemaal?

Er is echter een maar bij de kandidatuur van Peter R.: Peter R. heeft aangegeven dat hij deze kandidaatstelling alleen wil aanvaarden als uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat minstens 41 % van de stemgerechtigden het eens is met de stelling: Peter R. de Vries is een aanwinst voor de kandidatenlijst Nationale Zondebok 2011. Ik hoop en verwacht dat dit geen probleem zal zijn.

PS van de redactie: U kunt nog steeds de originele Peter R. de Vrieskastmageneetjes downloaden. Ook leuk om weg te geven bij wijze van verwelkoming van het nieuwe jaar..

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *