Nominatie Nationale Zondebok 2011: Bacteriële tandplaque

Wie mogen we straks een jaar lang de schuld van alles geven? Wie wordt de Nationale Zondebok 2011?

Wie? Ik twijfelde even over Patricia Paay – divorcee pygmee, senior stoeipoes – en bacteriële tandplaque. Na lang wikken en wegen heb ik besloten om bacteriële tandplaque te nomineren.

Staat van dienst? Sinds de dinosauriërs rond stampten, maakt bacteriële tandplaque de dienst uit. Veroorzaker van de hoge ziektekostenpremie, slechte adem en kunstgebitten.

Ambassadeur? Kittekat.

En waarom moet bacteriële tandplaque de Nationale Zondebok van 2011 worden, Kitterkat? Bacteriële tandplaque is de onzichtbare plaag van mens en dieren. De enige remedie is niet meer eten of elke dag twee keer poetsen, bijvoorbeeld met Meridol tandpasta wegens het tweeledige fluoridesysteem. Maar iedereen weet hoe moeilijk dat vol te houden is. Daarnaast is het een ontzettend fijne en praktische Nationale Zondebok. Bij elke fout die je maakt, zeg je hardop: ‘Hè, gat! Dat komt allemaal weer door die ellendige bacteriële tandplaque’. Iedereen weet precies waar je het over hebt.

Of neem nu zo’n burgemeester Denie van Moerdijk. Die was van alle ellende af geweest als hij bacteriële tandplaque de schuld had gegeven.

4 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *