Nominatie Nationale Zondebok 2011: Maurice de Hond

Wie mogen we straks een jaar lang de schuld van alles geven? Wie wordt de Nationale Zondebok 2011?

Wie? Maurice de Hond

Staat van dienst? Percentagefetisjist. Is pas gelukkig als hij via een representatieve steekproef heeft kunnen meten dat hij gelukkig is. Neemt in zijn analyses tegenwoordig ook hypothetische vragen mee, zoals: ‘Wat zou de uitslag van de verkiezingen zijn geweest als Maurice de Hond niet elke dag met een peiling was gekomen.’ Amateurscheidsrechter.

Ambassadeur? Maurice de Hond

En waarom moet Maurice de Hond de Nationale Zondebok 2011 worden, Maurice? Ik heb aan 5000 huishoudens gevraagd wie de Nationale Zondebok 2011 moest worden. Maar liefst 73 % van de respondenten gaf als spontaan antwoord dat zij Maurice de Hond het liefst als Nationale Zondebok zou zien.

Een kloeke 34% was er zeker van dat Maurice de Hond ook daadwerkelijk de titel zou krijgen.

Zelfs wanneer Maurice de Hond expliciet buiten de lijst van namen werd gehouden, sprak toch nog 24% de hoop uit dat ze Maurice de Hond in 2011 de schuld van alles konden geven.

Het merendeel van de respondenten (59%) is ervan overtuigd dat Maurice de Hond ook daadwerkelijk schuld aan alles heeft.

65% van de respondenten gaf aan dat de naam Maurice de Hond in hun hoofd opkwam doordat ze aan deze enquête meededen.

89% van die 65% hoopte door het noemen van de naam Maurice de Hond ervoor te zorgen dat Maurice de Hond tot de favorieten ging behoren. Mensen houden er nu eenmaal van om op een winnaar te stemmen.

Persoonlijk had ik graag gezien dat de klusjesman de Nationale Zondebok 2011 zou worden, maar ik kan eenvoudigweg niet om de cijfers heen wil ik mezelf serieus blijven nemen. Ik zeg er altijd bij dat verkiezingen niet te voorspellen zijn, maar het moet heel raar lopen als Maurice de Hond niet de Nationale Zondebok van 2011 wordt.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *