Nationale Zondebok 2011: de tweede prefinale


De tweede prefinale is dus gewonnen door ene Mariska Orbán-De Haas. Waarom? Al arborteert u ons postnataal en gooit u ons door de brievenbus bij Eric Lucassen, wij weten het niet en wij zullen het nooit weten, want wij willen het eigenlijk niet weten.

René van Densen nomineert Han Peekel: ‘Han Peekel kan het hebben. Han Peekel straalt het al uit, van kom maar op, met die zonden. Zestien miljoen vingertjes krijgen Han Peekel niet omver gewezen, wat ik u brom. Dus. Han Peekel heeft het gedaan. Wen er maar aan.’
________________________________________________________

Vrouwke van Stavast nomineert voormalig breekijzer en thans sidekick van Nina Brink, Pieter Storms: ‘Als je de zondenlast van Nina op je schouders neemt, is het nog maar een klein stapje om de zondenlast van heel het land te dragen.’
________________________________________________________

David ter Vlaar nomineert Mariska Orbán-De Haas: ‘Heeft een plaat voor haar hoofd ter grootte van de Atlantische, welke met geen mogelijkheid te verwijderen is. Alle negatieve aandacht van de afgelopen maanden ten spijt volhardt Orbán rücksichtlos in haar opdringerige meningen, en wat uw ambassadeur betreft vraag je er dan om.’
________________________________________________________

Foxx nomineert Peter R. de Vries: ‘Peter R. de Vries is volkomen overtuigd van zijn eigen gelijk en zal daardoor mentaal niet snel ten onder gaan aan de beschuldigingen die hem ten deel zullen vallen. Met of zonder snor zal hij, met de wenkbrauwen olijk opgetrokken in de camera kijkend, alles beamen en als volkomen logische beslissingen van zijn hand weten te brengen.’

20 Reacties

 1. Tja, als ik de stemresultaten zo zie denk ik dat Mariska Orbán-De Haas zelfs zonder argumenten zou winnen. Kennelijk koestert de bevolking een grote wrok tegen deze vrouw. En niet zonder reden natuurlijk. Helaas voor het Han Peekelkamp, maar het volk heeft altijd gelijk.

 2. Het is met spijt dat ik moet constateren dat op dit moment op mij slechts 11 % van de totnutoe uitgebrachte stemmen is uitgebracht, en uit dit voor mij uitermate teleurstellende gegeven leid ik af dat kennelijk minder dan 41 % van de stemgerechtigden het eens is met de stelling: Peter R. de Vries is een aanwinst voor de kandidatenlijst Nationale Zondebok 2011, reden waarom ik, zoals vantevoren bij mijn kanddaatstelling duidelijk aangekondigd, mijn kandidatuur voor de door Nurks, Algemeen Wereldtijdschrift voor financiën, handel, nijverheid, kunsten en wetenschapen, uitgeschreven verkiezing van Nationale Zondebok 2011, per onmiddellijk intrek. Eigen schuld!
  W.g., Peter R. de Vries.

 3. Wij laten u tot het bittere eind staan. Vanaf maandag 12.00 uur in de middag kunt u de schuld geven aan de Nationale Zondebok. Het kan nog steeds dat u dat zelf bent. De nacht is nog jong.

 4. Wat is het toch jammer dat Han Peekel niet verkozen zal worden! Een kleine minderheid (ter grootte van wat GroenLinks in de Tweede Kamer heeft) stemde op hem. Hoe zonde.
  Terwijl je hem toch niet kunt missen als je hem tegenkomt! Je kunt niet even een flauwe bocht maken, je moet hem echt ontwíjken.
  Terwijl. Die Mariskia de Haan-Urbanus, of hoe ze ook heten mag, niets meer is dan een boodschapster! Die krijgt al die stemmen. Ik begrijp weinig meer van de wereld waarin we leven.

 5. Ik begrijp er ook niks van. Zo zie je maar weer hoe verkiezingen werken. Mensen laten zich liever leiden door rancune, door een persoonlijke afkeer, dan dat ze op rationele gronden een oordeel vormen. Misschien moeten we de verkiezingsuitslag niet laten afhangen door zoiets triviaals als een verkiezing.

  Ik begin dictators iets beter te begrijpen nu. Het volk weet nu eenmaal niet wat goed is voor zichzelf.

 6. Toen de naam van Mariska Orban-De Haas werd voorgesteld aarzelde ik ook. Ze heeft niet de statuur om een verantwoordelijke taak als die van Nationale Zondebok te dragen. Bovendien was ik bang dat mensen hun anti-paapsheid zouden aanwenden om hun keuze te maken, zodat Mariska Orbán-De Haas meer een traditionele zondebok zou worden. Die angst was terecht. Ik had aan mijn eerste criterium moeten vasthouden: deelname alleen door succesvolle, heteroseksuele blanke mannen van middelbare leeftijd. Dat is immers de enige bevolkingsgroep die nooit te grazen is genomen. Alhoewel de kans groot is dat dit binnenkort, dankzij de oprichting van die 50+-partij wel degelijk gaat gebeuren.

 7. En dat Peter R. de Vries zo laagt eindigt, daar snap ik ook niks van. Misschien ben ik gewoon niet geschikt voor deze wereld.

 8. Het volk weet inderdaad niet wat goed is voor zichzelf. We hebben daarom een kapitale fout gemaakt door deze verkiezing over te laten aan het volk. Het land is hier simpelweg nog nog niet klaar voor. Het volk moet eerst heropgevoed worden. En daar ligt een schone taak voor Nurks.

 9. Maar begint heropvoeding met bloeden? Of moeten wij het volk voor bloed behoeden? Ik bedoel, moeten wij mevrouw De Haas nu Nationale Zondebok laten worden (ze is het trouwens nog niet hè, laat ons dat ook even benadrukken), met als mogelijk gevolg dat 2011 een jaar wordt met een zeer zwakke Nationale Zondebok, of moeten wij voortijdig ingrijpen?

  Stel nu dat er volgende week een meteoriet op Nederland valt die Drenthe wegvaagt. Dan zij wij het aan onze kiezers verplicht om Mariska Orbán-De Haas daar de schuld van te geven. Geven wij Han Peekel de schuld, dan is dat kiezersbedrog. Maar in het landsbelang, dat zou toch evident moeten zijn, is het veel beter om Han Peekel de schuld van het wegvagen van Drenthe te geven.

  Wat moeten wij doen? Graag uw advies in dezen.

  1. je hebt al ingegrepen. Doordat je haar officieel afkraakte (met puike argumenten moet ik toegeven, met spijt, want ik heb op haar gestemd), zal niemand van je trouwe lezertjes haar meer in de finale durven aanvinken.

 10. Ik weet niet wat jullie doen, maar ik ga gewoon Han Peekel overal de schuld van blijven geven hoor. Maar ja, ik woon dan ook maar half in Nederland dus ik heb een excuus.

 11. Deprimerend, maar the story of my life. Het volk luistert nooit naar me. En dan achteraf gelijk hebben en het NOG niet krijgen. Nou, het volk kan naar de pomp lopen vanaf nu. Ik onthoud me vanaf heden van verder advies aan het volk. Het volk luistert toch nooit. En eet hun bord niet leeg, en ruimt hun kamer nooit op. Om over hun rapportcijfers maar helemaal niet te beginnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *