Nationale Zondebok 2011: de Grote Finale

Het volk heeft gesproken. En het volk heeft zich natuurlijk weer van z’n gemakzuchtigste kant laten zien. Er is namelijk massaal gestemd op Mariska Orbán-De Haas, die over een jaar door niemand meer op straat wordt herkend maar die nu in de immer vluchtige belangstelling staat van vrijzinnig twitterend Nederland omdat ze het verdriet van Jeanine Hennis-Plasschaert had misbruikt om haar standpunt over abortus uit te dragen. Abject en infaam, d’accord, maar om haar dan meteen maar Nationale Zondebok 2011 te maken lijkt mij veel te veel eer. Alsof zij zo’n verantwoordelijke taak kan dragen! En zo ziet men maar weer: de onderbuik regeert. Ook hier op Nurks. Een trieste conclusie. Maar wij zouden ons niet zijn om toch met goede moed de finales in te gaan. Die dus gaat tussen de volgende kandidaten. U heeft tot maandag 17 januari 12.00 uur de tijd om te stemmen.

Ben Hoogeboom nomineert Maxime Verhagen: ‘Er moet zo snel als het maar mogelijk is een einde komen aan de carrière van deze aartsleugenaar. Deze man van de driedubbele agenda’s. Deze rat. Deze katholieke hufter.’
________________________________________________________

Berend Quest nomineert Jeroen Krabbé: ‘Als Jeroen Aart Krabbé zo graag de veren van ieder ander in zijn eigen kont wenst te steken dan heeft hij ook recht op de rest. We gaan Jeroen Aart Krabbé de schuld niet geven, het is gewoon zijn schuld.’
________________________________________________________

David ter Vlaar nomineert Mariska Orbán-De Haas: ‘Heeft een plaat voor haar hoofd ter grootte van de Atlantische, welke met geen mogelijkheid te verwijderen is. Alle negatieve aandacht van de afgelopen maanden ten spijt volhardt Orbán rücksichtlos in haar opdringerige meningen, en wat uw ambassadeur betreft vraag je er dan om.’
________________________________________________________

Maurice de Hond nomineert Maurice de Hond: ‘Ik zeg er altijd bij dat verkiezingen niet te voorspellen zijn, maar het moet heel raar lopen als Maurice de Hond niet de Nationale Zondebok van 2011 wordt.’

10 Reacties

  1. Nogal een gekleurde inleiding. Moet de redactie niet onafhankelijk zijn in deze?

    Ben het er overigens wel mee eens. Dit soort belangrijke zaken kun je niet aan het volk overlaten. Volgend jaar moeten we gewoon maar weer de achterkamer in.

    1. Het voelde als een plicht. Hoewel misschien oneerlijk richting de heer Ter Vlaar, die toch een puike job had verricht. Hij wist het met overtuiging te brengen. En onafhankelijkheid, daar hebben wij een broertje dood aan.

  2. Ik heb op Maxime gestemd. Hij heeft het verdiend. Die Mariska, dat is ook verschrikkelijk, maar om Nationale Zondebok te zijn moet je wel jarenlang rete-irritant geweest zijn. Maxime, Maurice en Jeroen hebben wat dat betreft hun sporen verdiend. Mariska komt net kijken.

  3. Doe dat. Ik was gewoon somber gestemd over de kansen van de anderen. Mariska Orbanitus-El Hazo leek iedereen te verpletteren. Dus ik dacht: laat ik de kiezer eens flink gaan beïnvloeden. Mijn vertrouwen in de mensheid (en in mezelf) is inmiddels al iets hersteld. Een lobby voor Maris, ik kan ‘m hebben.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *