Nationale Zondebok 2011: de derde prefinale

Even leek het nog spannend te worden, maar uiteindelijk is de derde prefinale vrij overtuigend met 49 van de 94 stemmen naar niemand minder dan Jeroen Aart Krabbé gegaan. Helaas voor iedereen die had ingezet op Joost Zwagerman (34 stemmen), om nog maar te zwijgen over Neelie Kroes en hekkensluiter Annie ‘Is dat een paling in je broek of ben je gewoon blij me te zien, Jan?’ Schilder.

Berend Quest nomineert Jeroen Krabbé: ‘Als Jeroen Aart Krabbé zo graag de veren van ieder ander in zijn eigen kont wenst te steken dan heeft hij ook recht op de rest. We gaan Jeroen Aart Krabbé de schuld niet geven, het is gewoon zijn schuld.’
________________________________________________________

Tom de Jager nomineert Joost Zwagerman: ‘Joost Zwagerman is de Jezus Christus van deze tijd. Onze zonden zijn zijn kruis. En anders dan Jezus Christus zal hij het hoofd niet buigen onder de last. Hoe meer zonden Zwagerman tot zich neemt, hoe sterker hij wordt. Hij is daarmee een Nationale Zondebok waarop je kunt bouwen.’
________________________________________________________
Alex Slagter nomineert de Legendarische zangeres van de Zingende Palingrokers Zonder Naam (ZPZN), Annie Schilder: ‘Ik verdenk Annie van het hebben van houten gansjes in de vensterbank.’ En dat leek de heer Slagter reden genoeg om Annie Schilder tot Nationale Zondebok van 2011 te maken.
________________________________________________________

Thomas Frenkiel nomineert Neelie Kroes: ‘Neelie Kroes is een vrouw met ballen. Sterker nog, Kroes is een vrouw met stalen ballen. Eigenlijk zouden de ballen van Kroes alleen al sterk genoeg zijn om overal de schuld van te krijgen. Ik weet zeker dat Kroes en haar ballen het heel goed zullen doen als Nationale Zondebok. Als er iets misgaat, is het haar schuld. Neelie is er klaar voor.’

7 Reacties

  1. Ik verbaas me erover dat Jeroen Krabbé zo veel tegenwicht biedt. Die man is moegestreden mensen. Zijn dagen liggen achter hem. Hij is een fantoom uit het verleden. Heb je ooit een spook een kruis zien dragen? Nee, natuurlijk niet! Een spook kan geen last dragen. Je loopt er dwars doorheen.

    Natuurlijk, een nationale zondebok hoeft geen superman te zijn. Maar je moet wel op hem kunnen bouwen. Je moet de zekerheid hebben dat hij het aankan. Hij moet onze zorgen wegnemen, niet vergroten. Zwagerman kan dat. Die gaat nog drie keer per week naar de sportschool. Krabbé niet. Die ziet eruit alsof hij elk moment dood kan neervallen.

    Kom op mensen, kies een vitale Nationale Zondebok. Nurks is geen katholieke kerk die erbij gebaat is dat belangrijke posities worden ingenomen door mensen die met een been in het graf staan. Geef Nurks slagkracht! Geef ons de Nationale Zondebok die we verdienen! Geef ons Zwagerman!

  2. Ik zou dat water van je nog maar eens checken ozzie. Er staat namelijk een wonder op stapel. Want het is natuurlijk geen toeval dat JZ in het Engels fonetisch bijna gelijk is aan JC.

  3. Nee, dat is dus de schuld van Joost “Jesus Christ” Zwagerman. Die heeft er weer eens veel te hard op gelopen. Maar ik zie dat hij nu toch echt wat champagne nodig heeft voor de laatste kilometers…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *