Eva

Eva, het grootste tijdschrift voor christenvrouwen. Daar adverteren ze mee, en daar is over nagedacht! Wat zijn dat, christenvrouwen? Ik ben daar, bij het schrijven van dit stukje, nog niet helemaal uit, maar in elk geval zijn het a) vrouwen die geloven in de theorie dat Christus een God was, en b) vrouwen die getrouwd zijn met christenmannen. Pardon, met christenen.

Heel mooi is een artikel Wat zou jij doen als Jezus in 2012 terugkomt?, want Jezus Christus, die kán dat hè. Terugkomen. Hij is al 2000 jaar dood, maar hij komt zeker nog eens terug. Geloven sommige christenen.

Ik vind dat we eens iets moeten doen aan dit soort kwakzalversgeloof. Laten we eerst eens alle Scholen met den Bijbel sluiten, en de kinderen verhalen gaan vertellen over werkelijk interessante dingen: plaatteknotiek. Wat er 65 miljoen jaar geleden gebeurde bij Yucatan. De verschillen tussen bonobo’s en chimpanzee’s. Hoe de maan de getijden beïnvloedt.

Dat is allemaal veel interessanter dan praten over Jezus, die humorloze kwast.

7 Reacties

 1. Je draaft weer door, Ben! Wel mooi is je veronderstelling dat christenvrouwen o.a. vrouwen zijn die met een christen getrouwd zijn, naar analogie, neem ik aan, met de bekende voetbalvrouwen, die met een voetbal etc. Maar over Jezus’ gevoel voor humor weten we al even weinig als over het uitsterven van de dinosaurussen. Ik denk ook dat geen enkele wetenschappelijke theorie grond mag zijn om christenvrouwen hun hoofddoekjes van hun hoofd te trekken, wat jij geloof ik wil.

 2. Ik wou eerst een stukje schrijven over de humor onder christenen, maar het zoeken daarnaar was te lastig, en toen zag ik opeens die advertentie voor Eva en dat was te mooi om te laten liggen.
  Wist je overigens dat die Eva in kleur gedrukt wordt, maar niet in de normale, zeg maar, Panorama- of Libellekleuren, maar dat er een extra drukgang overheen gaat waardoor de kleuren zeepachtig worden? Of misschien draaien ze het niet in vier- maar in driekleurendruk, hoor. Zonder zwart, bedoel ik. Dat is omdat hunne oogjes het niet aankunnen, dat begrijp je wel.
  Dat terzijde. Mijn doordraven. Ik weet niet of ik doordraaf, ik maak nu eenmaal graag plezier met het christendom. En ik wil zeker niet aan enig kledingvoorschrift tornen. Wat ik wel graag zou willen: dat domme christendom uit hun hoofden lachen. Volgens mij is het de enige manier: zonder respect (want waarom zou je respect moeten hebben voor zoiets doms? Als de vrouw van de postbode je een idioot verhaal komt vertellen, bijvoorbeeld dat er een bericht uit het hiernamaals is gekomen, en dat zij dat bericht graag wil voorlezen, dan lach je haar toch ook de deur uit?) zonder respect, ook voor het allerdiepste geloof, de mensen de waarheid vertellen.
  Verder moeten er voor kinderen christenloze vrijplaatsen gecreëerd worden.

 3. Chistenen drukken hun drukwerk altijd in speciale regenboogkleuren. Inclusief ultraviolet en infrarood voor de verborgen Blijde Boodschappen.

 4. Is dat prachtblad gewoon in de winkel te koop? Ik herinner me niet het ooit gezien te hebben. En dat terwijl het het grootste tijdschrift is. Bestaat er ook een Adam, voor christenmannen?

 5. @ Foxx. Ja hoor, het is gewoon te koop, althans in de supermarkt in Egmond aan Zee, hoewel hier toch heel weinig christenvrouwen domicilie houden.
  Een Adam, het grootste tijdschrift voor christenmannen, bestaat niet in Nederland. Het wordt tijd dat het er komt.

 6. Ik las laatst dat er in Austin (Texas) een christelijke band bestaat of bestaan had die Jericho’s Children heet of heette. Wat ik me daarbij moet voorstellen, weet ik ook niet, maar ik meld het maar even. Ik heb nog gezocht op YouTube, maar daar was niets te vinden.
  Af en toe probeer ik iets leuks te vinden. Dan tik ik in Google bijvoorbeeld god’s love is of the love of god in, en dan kijk ik wat er zoal komt. En dan komt er zoiets als god’s love is deeper than the ocean. Dat ga ik vervolgens niet lezen, want dat gewauwel ken ik wel, maar het is altijd goed om te weten wat je vijanden zoal uitroepen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *