Virus


“En?”
“En wat?”
“En: het virus?”
“Ah. Het virus. Excuses. Ja, nee, het virus is volledig onder controle.”
“Weet u het zeker?”
“100% zeker bestaat niet in mijn vak, maar 95% zekerheid, dat kan ik u wel garanderen.”
“Nu ja, die vijf procent moet ik dan maar op de koop toenemen. Wat raad u aan als er onverhoeds toch ergens in ons geliefde dorp (Dirkswoud, red.) een eindejaarslijstje de kop op steekt?”
“Elimineren.”
“Meteen elimineren?”
“Nou, meteen is ook weer overdreven. De persoon in kwestie moet wel een ernstige vorm van het eindejaarslijstjesvirus hebben opgelopen. Het kan namelijk ook zijn dat de persoon in kwestie last heeft van het vaccin. Alle gevaccineerden zijn nu bezig antistoffen aan te maken. Daarvoor moest ik een minieme dosis van het eindejaarslijstjesvirus inbrengen. Het kan dus zijn dat iemand ’s nachts, in zijn slaap, toch ineens een paar van zijn favoriete cd’s van 2010 gaat opnoemen. Of plotsklaps midden in de kamer naast de kerstboom een top vijf van de gênantste momenten van bekende Nederlanders staat te declameren. Dat is niet meteen reden tot paniek.”
“Maar wat heeft het dan voor zin? Wij willen hier gewoon geen enkel eindejaarslijstje.”
“Rustig blijven meneertje. U moet wel de ernst van de situatie inzien. Zo op de rand van het nieuwe decennium bloeit het eindejaarslijstjesvirus als nooit te voren. Op internet, in de kranten, in de tijdschriften, overal steken eindejaarslijstjes de kop op. Wij roepen de burgers op zoveel mogelijk van deze virushaarden weg te blijven, maar je kunt ze niet dwingen. Vroeg of laat grijpt men toch weer naar de iPhone om even te twitteren dat men gehaktballetjes in pindasaus gaat eten en voor je het weet, pats, komen ze in aanraking met een eindejaarslijstje over, ik noem maar wat, de meest irritante BN’ers in een commercial en nestelt het virus zich onder de leden.”
“Dat is precies waar ik bang voor ben.”
“En daarom hebben wij het ganse dorp gevaccineerd. U loopt het risico dat u hier en daar een flard van een eindejaarslijstje opvangt, maar bedenk dan: die is waarschijnlijk antistoffen aan het aanmaken. En zodra die antistoffen zijn aangemaakt, loop je geen risico meer om het virus op te lopen. Pas als iemand drie uur achtereen dwangmatig eindejaarslijstjes aan het opstellen is, dient u in te grijpen.”
“En hoe doe ik dat?”
“Het beste is ‘m gewoon een tijdje buiten het dorp te zetten. Of om ‘m te ruimen.”
“Te ruimen. Mooi. Dat lijkt me uitstekend. Doen we dat. Weet u trouwens wat de meest spectaculaire politieke blunders van 2010 zijn?”
“Loopt u me nu in de maling te nemen?”
“Op vijf heb ik het voorstel van Job Cohen om eerst maar eens de mogelijkheden tot een rechts coalitie te onderzoeken. Op vier heb ik het behouden van Eric Lucassen in de PVV staan. Of nee, die kwam op één. Of was het nu zijn collega, hoe heet ie, die vermeende schooldirecteur die ik op één had gezet.”
“Meneer, ik raad u aan om onmiddellijk uw nest op te zoeken.”
“Wat is er?”
“U begon zonet aan een eindejaarslijstje.”
“Meent u dat?”
“Jawel, meneer.”
“God beware ons.”

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

5 Reacties

  1. Lijstjes. Las laatst een interview met Tommy Wierenga in een oude Trouw, Arjan Visser interviewt in de serie ‘De Tien Geboden’ (toch niet het minste lijstje) Tommy Wierenga. Gaat het over het gebod, of verbod, wat weet ik ervan, jaloezie (vroeger noemde men dat: naijver), zegt Wierenga zoiets als;’Bewondering voor andere schrijvers? Bewondering is het zondagse gezicht van jaloezie’.

  2. Het coronavirus komt oorspronkelijk uit China en men zou dat hebben opgelopen door het eten van besmette vleermuizen! Nou zijn er helaas weer een hoop christenen, moslims en andere gelovigen die het virus als een straf van God of Allah zien omdat de mens zoveel zonden begaat!
    Dat er niettemin op bijvoorbeeld de Dagelijkse Standaard een heel stel mafketels rondlopen die vleermuizen hierdoor walgelijk zijn te noemen vind ik alleen NOG walgelijker omdat ze anders deze zoogdieren daar gewoon niet hadden moeten eten!
    In het Oude Testament was trouwens al aangegeven dat bepaalde dieren totaal NIET geschikt zijn voor consumptie en dus ook niet gegeten mochten worden waaronder de volgenden:

    Lev 11:13: De volgende vogels mogen jullie niet eten: arenden, haviken en zeearenden, 14 gieren, alle soorten kraaien, 15 alle soorten raven, 16 struisvogels, alle soorten uilen, koekoeken, 17 alle soorten sperwers, aalscholvers, 18 kauwen, roerdompen, pelikanen, 19 ooievaars, alle soorten reigers, hoppen en vleermuizen ofschoon deze laatsten GEEN vogels zijn.

    In China zijn ze niettemin al gestraft door het eten van besmette dieren en de pest kwam zelfs oorspronkelijk eveneens uit Azië om zich, dankzij de mens, over de hele wereld te verspreiden! De natuur blijft hierdoor steeds duidelijk maken dat als wij mensen daar mee knoeien deze ook keihard terugslaat!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *