Verkrachting in Zweden

Heel langzaam begint er klaarheid te komen in een vraag waar ik al sinds de eerste beschuldigingen over tob: wat had Assange nou precies in Zweden gedaan? Ik geloofde het niet zo erg, van die verkrachting. Want Zweden is, dat weet iedereen, ver gevorderd in de vrouwenemancipatie en daarom moet je er rekening mee houden dat er ook sneller aangifte wordt gedaan van seksuele delicten, en dat er zelfs wel eens meer seksuele delicten zouden kunnen bestáán.

En verdomd, het lijkt nog pijnlijker te zijn dan ik al dacht. Want ik begrijp nu uit de Engelstalige Wikipedia dat de ‘verkrachting’ waar Assange zich aan schuldig gemaakt zou hebben, om seks met instemming van de andere partij gaat, maar zonder condoom. Dat valt in Zweden blijkbaar onder de definitie van verkrachting, zij het dat het een lichtere vorm is.

Een journalist die iets over de verdenking tegen Assange schrijft, heeft mijns inziens de plicht zich af te vragen wat verkrachting precies inhoudt in het betreffende rechtssysteem. Want wat ik in de eerste alinea beschrijf is algemeen bekend, zoals bijvoorbeeld ook algemeen bekend is dat in Amerika seks met een minderjarige ‘statutory rape’ heet. Dat noem je in het Nederlands ook geen verkrachting. Maar nee, gaat het over Assange en Zweden, dan is het verkrachting, verkrachting, verkrachting. De WikiLeaks-discussie wordt vertroebeld door domme napraterij.

8 Reacties

 1. Ja, dat krijg je als je je toch maar eens aan de actualiteit waagt – haalt de actualiteit je stukje weer in. Of niet? Hier staan intussen de precieze ‘charges’:

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-11937110

  Ik zou denken: als Miss A. zegt dat hij een condoom moet gebruiken en hij wil het niet, zij dan kan zeggen: dan doen we het niet. Als hij het dan toch doet, mag je rustig van verkrachting spreken, ook in onze zin van het woord.

  Maar als ze zegt ‘Nou ja, vooruit, eigenlijk was het de bedoeling niet, maar ga nu maar door’, dan kan het seks zijn waar je later spijt van hebt.

  Ik denk toch dat dat is wat er gebeurd is, anders had ze wel die eerste kaart gespeeld.

  Als je in Zweden met zo’n geval naar de politie kan, kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat de Zweedse wet ‘bad sex’ strafbaar stelt.

 2. @Berend: Ah, die had ik nog niet gezien, en met die mogelijkheid had ik ook geen rekening gehouden. Allemachtig. Maar ik zou het dan persoonlijk toch geen verkrachting noemen, en dat is toch beslist het woord dat je steeds hoorde.

 3. Dat van die gescheurde condoom had ik ook gehoord, in De Wereld Draait Door. Op Nieuwsuur zeggen ze dat Assenge zich tot tweemaal aan toe aan dezelfde vrouw had ‘vergrepen’ en daarbij geweigerd had een condoom te gebruiken en dat hij een andere vrouw in haar slaap, ook zonder condoom, had ‘verkracht’.

 4. Dat ze dat merkte… Ik heb het altijd pas achteraf gemerkt dat het condoom gescheurd was. Het wordt trouwens hoogtijd dat de condooms NIET MEER SCHEUREN.

 5. Dat Zweden nou bedreigt wordt door de massa-emigratie van moslims en de islam en dat gelukkig daar steeds meer mensen tegen in verzet komen doet mij denken aan een verhaal in een strip die ik meer dan 30 jaar geleden had gelezen in het nieuwe jaar van 1984-1985. Ik was toen met mijn familie op Nieuwjaar bij mijn oma (zij was al helemaal niet dol op kleurlingen, Turken en Marokkanen en daar liepen in deze katholieke stad er al een hoop van rond!) in Helmond geweest en we zouden toen gaan eten in een restaurant in het aangrenzende Aarle-Rixtel.
  Ik verveelde me daar nogal en pakte toen een map met strips en tijdschriften op en vond daar een strip in van het meisjesblad ‘Tina’. En toen ik deze ging lezen trof ik daar een spannend en eng verhaal in genaamd: ‘De kristalmonsters.’
  In dit verhaal uit 1984 (dat ik overigens maar voor de helft leerde kennen en een paar jaar later helemaal) werden de zusjes Joke en Els in een ongure buitenwijk, waar zij woonden, constant belaagd door hangjongeren. Op een vreselijke avond, die veel meer deed denken aan de Apocalyps, werd deze wijk vrijwel verwoest door vreemde meteoren waarin zich buitenaardse kristallen bevonden. Iedereen die een dergelijk kristal vond werd erdoor gehypnotiseerd waarna het ding ging groeien, er hierna een evenbeeld van de vinder uit verscheen, deze laatste uit het kristal stapte en zijn/haar slachtoffer daarin opsloot en toen met het kristal verkleinde!
  Deze kristalmonsters, zoals de wezens werden genoemd, wisten de plaats van zowel talloze inwoners van de wijk, en zelfs een deel van de reljeugd, in te nemen en ook Joke (een bruinharig meisje) en haar ouders. Els (een blond meisje) ontkwam echter steeds aan de kristalmonsters die haar later als een bedreiging zagen en constant jacht op haar maakten. Zij kon echter alle overige inwoners van de wijk en de politie niet of nauwelijks overtuigen van dit dreigende gevaar en Els kreeg alleen hulp van het oude kattenvrouwtje Gekke Dora.
  Niettemin wisten de kristalmonsters zowel Els als Dora alsnog gevangen te nemen (Joke was toen onbedoeld aan hen ontsnapt dankzij de overgebleven reljeugd die weer op hun beurt door de kristalmonsters werden verjaagd) en maakten bekend dat zij de kristallen over de gehele wereld zouden verspreiden met een gigantische paddenstoel en deze moest als een atoombom ontploffen om de kristallen overal uit te strooien (!) om zo de Aarde te veroveren!
  Maar toen maakten de kristalmonsters de grote fout om de slimme jongedame en de oude vrouw niet om te brengen of in een kristal op te gaan sluiten (wat ze aanvankelijk WEL probeerden!) maar hen alleen maar vast te binden en een kristalmonster, in de gedaante van een kat, als bewaker achter te laten.
  Twee katten van Gekke Dora voelden echter instinctief aan dat hun “soortgenoot” GEEN kat was, net als dat ooit daarvoor de hond Nero, van de oma van Joke en Els, doorzag dat er een valse Joke bestond, en zij vielen hem aan, Dora wist met haar stevige gebit de touwen, waarmee de handen van Els op haar rug waren gebonden, door te bijten (!) zodat deze alle kristallen (waarin tientallen mensen, plus haar ouders) waren opgesloten uit de paddenstoel te halen.
  Beroofd van zijn levensenergie smolt deze letterlijk als een watervloed weg, gevolgd door de kristallen waaruit hun slachtoffers gelukkig waren ontsnapt! En hiermee waren zowel de wijk, en de Aarde, voor altijd van de gevaarlijke kristalmonsters verlost!
  Het zou voor ons Nederlanders en talloze andere Europeanen een grote zegen zijn als de EU en talloze islamterroristen en zogenaamde asielzoekers hetzelfde lot ondergingen als de kristalmonsters en de paddenstoel al zal het niet er makkelijk zijn om hiervoor stoere jongedames zoals Els en een oud vrouwtje zoals Gekke Dora te vinden die tot zoiets in staat waren!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *