Karel van het Reve deel 5

Zojuist komt mijn Turkse buurman (hij woont twee deuren verder) langs met een pakket van Uitgeverij Van Oorschot. De postbode had het eergisterochtend daar afgeleverd: kunt u dat dan afgeven op nummer 10? Ikzelf slaap al enige tijd vanaf ongeveer vijf uur tot een uur of één. Ik kan niet eerder in slaap komen.

Het pakket bevat: Karel van het Reve’s Verzameld Werk deel 5. Ik had niet verwacht dat ik dat deel zou ontvangen, want het correctiewerk aan dat deel is grotendeels aan mij voorbijgegaan: dat viel in de periode van de ziekte en het overlijden van mijn geliefde.

In dat Deel 5 staat de, wat mij betreft, beste zin van KvhR. In zijn Geschiedenis van de Russische literatuur komt een hoofdstukje Lomonosov voor. Dat eindigt aldus: ‘Behalve schilderen en componeren heeft Lomonosov zowat alle vakken beoefend waarmee een liefhebber van kunsten en wetenschappen zich in de achttiende eeuw kon bezighouden. Zijn poëzie is slecht.’

1 reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *