Herinnering: nomineer uw Nationale Zondebok

De NS kampte gisteren met problemen dankzij de sneeuw. Daar bovenop lag hun gloednieuwe online routeplanner plat. Van dat eerste kregen de weerdiensten de schuld. Van dat tweede KPN. Om het leed te verzachten kreeg elke gestrande reiziger één kopje koffie of thee aangeboden. De gevolgen waren desastreus. Brandwondencentrum Beverwijk maakte overuren doordat de koffieuitdelers een op de tien uitgedeelde bekertjes gloeiendhete koffie in hun gezicht terug gesmeten kregen. Met de dood en erger bedreigde NS-medewerkers die van niks wisten omdat ook zij afhankelijke waren van de routeplanner. Gemolesteerde roltrappen. Afgekickte alcoholici die het eerste het beste strontbruine café indoken om zich klem te zuipen aan de rum-choco.

Hadden we nu maar alvast de Nationale Zondebok gehad! Iemand die we van deze hele chaos de schuld konden geven. Helaas moeten we nog even wachten voordat we de eerste Nationale Zondebok ook van het falen van de NS de schuld kunnen geven. In januari beginnen de verkiezingen. Bij deze willen wij graag de oproep doen om uw kandidaten (en de toezegging ambassadeur te worden) te nomineren via nurksmagazine@gmail.com.

De volgende kandidaten worden reeds vertegenwoordigd:

Jeroen Krabbé, Peter R. de Vries, Ab Osterhuis, Neelie Kroes, Francisco van Jole en Joost Zwagerman.

Eventuele andere geschikte kandidaten die nog op zoek zijn naar een bevlogen ambassadeur:

Joke Bruijs, Bert Koenders, Nina Brink, Matthijs van Nieuwkerk, Joost Zwagerman, Harry Mulisch (hij leeft wel niet meer, maar dat lijkt me voor Harry geen belemmering), Andries Knevel, Pauw & Witteman, Mart Smeets, Frénk van der Linden, Youp van ’t Hek, de hond van Edwin de Roy van Zuydewijn, Albert Verlinde, Frits Wester, Arend Jan Boekestijn et cetera, und so weiter.

3 Reacties

  1. Eerst dacht ik aan Prem met die interessante achternaam, maar die heeft inmiddels als genoeg zonden om te overdenken. Bovendien is hij niet blank en niet te verstaan. En volgens mij is hij nog veel meer niet. Dat is niet goed voor een zondebok. Ik moet iemand hebben die veel wel is. Of in ieder geval vindt dat hij veel wel is. En dan kom ik natuurlijk al snel uit bij Joost Zwagerman. Als iemand welness uitstraalt dan is hij het wel. Bedankt voor de tip Molo! En ja, ik beloof ook weer meer te gaan schrijven, anders wordt het natuurlijk niets met mijn ambassadeursfunctie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *