Dúrf het eens!

ZJING!! Oudjaar, dus we moeten maar weer houden van het ouwelullentheater. IKKE NIET! Voordat ik naar het nieuwe jaar reis, loop ik nog even naar de krentenbollenfabrikant, die mij één eurootje rekent voor een appelflap, dat tik ik ook even af. Ik loop terug naar huis, en ik denk: GODVERDOMME! Mijn vrouwtje had een appelflap MET KRENTEN ERIN gewild! Ik keer terug naar huis en ik zeg haar: het was te glad en te gevaarlijk voor mijn achillespezen om nog eens terug te gaan. Hier, wijf, pak aan! Het is maar goed dat WikiLeaks een betrekkelijk klein bereik heeft, want God oh God!
Ik héb haar ongenadig behandeld. Ze heette Corrie. O, het was een prachtvrouw. Ik heb haar, zeg maar, weggesneden. Ja! Eerst in stukjes en later in partjes, en die bied ik morgen aan aan de locale supermarkt. Want je moet de rotzooi niet in huis houden. OKÉ?!
En dan bent u weer welkom, dames! In troepen. In colonnes kunt u binnentrekken! ANS! TINEKE! ZJERALDA, of hoe je ook heet! PIETERSMA? Je voornaam ben ik vergeten, lieve meid. Ik heb jullie allemaal wezenloos geneukt, wezenloos totdat jullie allemaal kwalletjes waren. VERDOMD! Ontken het maar niet, die heerlijke belevenis, want anders pak ik je op straat.
GRRR, op straat! Nee, beter is: in mijn huiskamer! Waar de dingen op hun regelmatige plaats liggen: het steekgarnituur vooral. Want ik zal u niet vermoorden met pistolen of iets dergelijks, nee, mevrouw, u zult eraan gaan met messteken, en NADAT u hevig bent klaargekomen! Want daar zorg ik voor, jawel!
HEERLIJK! U kent mij. Een snoezige vent, nietwaar? Een vent die ook weet wat u, dames, wilt. IK ZORG VOOR U! Daar kunt u op rekenen, ik zal voor u zorgen tot het allerlaatste moment. Het moment dat ik uw hart INEENSTEEK!
Dúrf het eens, dúrf het eens!

5 Reacties

  1. Of, hoe besluit je het jsaar met een opmaat, fenomenaal Ben, maar ook wel een beetje spooky. Of ben je met een toneelmonoloog bezig?

  2. Ik heb dit geschreven in een kwartiertje, vanochtend. Ik bedoelde het als een Kippfest-parodie, niet omdat ik zijn werk zo slecht vind, integendeel, zijn werk vind ik zeer goed. Maar ik wou het eens zelf proberen.

  3. Ik vind dat je niet moet proberen Kippfest te imiteren danwel te parodieren. DAT LUKT NAMELIJK NIET, LUL!!

    Het wordt dan altijd een flauw aftreksel, in overdrachtelijk zin natuurlijk.

    De eerste keer dat ik iets van meneer Kippfest zag, was bij een reaktie op Chimsky. Ik was geschokt. Eerlijk. Ik dacht aan een geestelijke storing, of in ieder geval een gevaarlijke instabiele gemoedstoestand. Ondertussen ben ik er een beetje aan gewend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *