Blogparels (voor de zwijnen)

De verkiezing van de Blogparels (voor de zwijnen) is van start gegaan. En wel hier. Een nobel initiatief van Peter van Peterspagina.nl om de noeste arbeid van eenzame bloggers te belonen en om de vruchten van die noeste arbeid wat meer onder de aandacht te brengen. Niet alleen de leukste weblogs worden beloond, ook de beste reageersels krijgen de aandacht en de waardering die ze verdienen. Want waar zouden de weblogs zijn zonder de reactanten? En alsof dat allemaal nog niet genoeg reden is om uw inzendingen in te zenden: de hoofdredacteur van uw favoriete Wereldtijdschrift voor Financiën, Handel, Nijverheid, Kunsten en Wetenschappen zit dit jaar in de jury. Hij is uiteraard om te kopen.

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

23 Reacties

 1. Heel mooi. Ik citeer de uitleg van de Blogparelsthuispagina:

  “Omdat alle juryleden ook bloggers zijn, kan al gauw de schijn van belangenverstrengeling worden vermoed. Daarom zijn inzendingen afkomstig van hun weblogs niet toegestaan. Wat lastiger wordt het als er inzendingen binnenkomen, afkomstig van weblogs die op de linklijsten van de weblogs van de juryleden staan. Dat weten we echter te omzeilen.”

  Volgt een procedure die doet denken aan de rechtsgang van Chodorkovski. Max kan zich rijk rekenen.

 2. – Met die omkoping hè.
  – Ja, Ben?
  – Daar bedoel je dus mee: geef mij geld, dan kom je hoog op de lijst.
  – Dat bedoelde ik, ja.
  – Hoeveel?
  – Daarover valt te onderhandelen, Ben.
  – Honderd gulden. Of euro?
  – Voor dat bedrag komt je niet zo hoog, vrees ik. Er zijn al bloggers die me duizend euro geboden hebben.
  – Godskristenezielen. Sommige mensen doen ook alles…

 3. Wie zijn die andere juryleden, Max? Want ik kan ze iets aanbieden (vakanties te Potomagéra) waar ieder mens van droomt! Vulkanen, overstromingen, gelegenheden te over. Of neem het wilde Peru. De binnenlanden van Venezuela. Het weidse landschap van South Queensland, met zijn fantastische temperaturen!

 4. Het moet een complot zijn.
  Nodig de briljante bloggers van Nederland uit om te schrijven op Nurks. Ga vervolgens als hoofdredacteur in de jury zitten.
  En klaar.
  Alle concurrenten uitgeschakeld.
  Voor wie werk jij, Molovich?

 5. Nou, als ik die andere inzendingen/suggesties zie (en daarvan doen enkele linkjes het niet eens) dan lijkt mij omkopen niet eens nodig.

 6. @Rigo Reus: wordt aan gewerkt. Excuses voor het ongemak. Wat de inzedningen berteft: alles wat wordt ingezonden laat ik gewoon door. Het is aan de voorselectie en uiteindelijk de jury te bepalen wie gaat winnen.
  De voorselectie is nodig om de inzendingen te screenen op de criteria. Ik kan je nu ak vertellen dat een aantal inzendingen de jury niet zullen bereiken.
  Uit ervaring weet ik overigens dat jij de zaak een wamr ahrt toedraagt, dus kom op met jouw kandidaten!

  Wat betreft de omkoping: Wat dacht u dat tegenwoordig een beetje jurylid kost? het begint al met een fiks omkoopbedrag om ze over te halen ;-)
  Alle drie de juryleden zijn zich bewust van mogelijke verdachtmaking van belangenverstrengeling. Zij wezen mij er zelf op. We gaan het hoe dan ook zo aanpakken, dat de beoordeling neutraal geschiedt.

  Desnoods gooi ik Nurkskandidaten eruit!!! (gtfrr… waar is dat ironieteken gebleven….)

 7. @ Peter. Nurks-kandidaten eruitgooien? Maar dan gooi je er ook Oud Zeikwijf uit, ook Wouter van den Berg! Ook Kippfest, wiens stukken ik wel niet altijd begrijp, maar die toch het beste stuk over de kabinetsformatie heeft geschreven dat ik gelezen heb. Godver, drie kandidaten voor de hoofdprijs!

 8. @Peter. Je hoeft mij er niet in te laten, want ik schrijf dat soort dingetjes niet voor de roem. Dus leave me out, alsjeblieft. Mar ik vind dat je die drie mensen die ik net noemde, niet kunt buitensluiten. Max Molovich is al jurylid, helaas, anders zou ik hem als nummer één noemen.

 9. Ben, Peter schreef dat hij zijn ironieteken kwijt was. Stukken van Nurks mogen worden ingestuurd, ik zal ze alleen niet jureren.

 10. @Ben: Max heeft niet te klagen, Hij was een van de winnaars van vorig jaar en wordt nu beloond met deelname aan de jury.
  En nogmaals, vooralsnog hoeft niemand zich zorgen te maken over bevooroordeelde jurering. We doen er echt alles aan om dat te voorkomen. Wij zijn g.v.d. het songfestival niet!

 11. Nee joh. Tot zover de ironie. Maar ik vind ernstig dat, behalve Max (de beste onbekende schrijver die ik ken), iemand als Oud Zeikwijf of de anderen die ik noemde, voor de prijs in aanmerking moeten kunnen komen.
  Godverdomme, het Eurovisie songfestival! Lijk daar maar niet op. Godvèr!

 12. Hoi Peter, ook ik wist in mijn eerste reactie het ironieteken niet te vinden, hoop dat je niet denkt dat ik jullie integriteit in twijfel trek. Dat Max roept dat hij omkoopbaar is, daaruit blijkt wat mij betreft ook het tegendeel (écht omkoopbaren zijn een stuk subtieler; ze zullen het woord ‘omkopen’ bijvoorbeeld nooit gebruiken). Maar jullie bewustheid van het probleem lijkt het op de een of andere manier alleen maar prangender te maken.

 13. Ja, kijk, dat kwam zo. Ik had vorig jaar de derde prijs gekregen van Peter. Dat was een VVV-bon van 50 euro’s, door Peter uit eigen zak betaald. Nu had Peter een tijdje geleden aangekondigd dat hij ook in 2010 de blogpareltjes ging organiseren, waarop Rigo Reus spontaan twee bloggers nomineerde die ook hier schrijven: Ben en Oud Zeikwijf. Ben vanwege Dirkswoud. En Oud Zeikwijf vanwege haar stukken over kraken. Maar twee weken geleden ontving ik een mailtje van Peter met de vraag of ik jurylid wilde worden, waarop ik zei dat ik dat wel wilde doen, maar of hij zich wel realiseerde dat bijvoorbeeld Ben en Oud Zeikwijf al genomineerd waren en dat die voor Nurks schrijven dus dat als een van hen wint en ik zit in de jury, dat de schijn van belangenverstrengeling dan niet ver weg zal zijn.

  Nu ja, je begrijpt het probleem. Als dat probleem er is, kun je twee dingen doen: of je benoemt mij niet als jurylid of je doet het wel en probeert de schijn van belangenverstrengeling weg te nemen. Met als gevolg dat je juist doordat je dat probeert te doen er de aandacht op vestigt.

 14. Ja, ik begrijp het nu, Max. Ik ben niet zo snel van begrip. Maar kun je mijn kandidatuur (dank je wel, Rigo!) niet onmiddellijk schrappen, tenzij ik een werkelijk goed Dirkswoudje schrijf? Het zou voor het eerst zijn.

  1. Sorry Ben, maar probeer dan ook ‘ns een stukje te schrijven op een, bijvoorbeeld mindere dag, dan ontloop je de kans op nominatie.

 15. De bereput gaat open, PAS OP! HEEL MISSCHIEN wil Peter zijn Blogparels op het Blogbal uitreiken. Als dat zo gebeurt, dan is het hek van de dam wat betreft de belangenverstrengelingen. Een ware NURKSMONOPOLIE! Iets voor de NMA?

  1. Potfer, de NMA goegelt ook. Staat er hier een inspecteur voor de deur: U weet dat collaboratie aan monopolisering strafbaar is?
   Nee, want ik ken geen moeilijke woorden.
   Geeft niet, zegt de inspecteur, als u besluit een Nurksauteur op het Blogbal te prijzen, leggen wij beslag op de pot.
   Ook op de boekenbon?
   Hm, daar zegt u wat. Wij lezen alleen reglementen, dus daar hebbn wij niets aan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *