Wikileaks, the Dutch Files (2)

Sint Nicolaas
Katholieke kindervriend

“Bisschop. Volgens de Paus een charlatan. Woont het hele jaar door in Spanje, gaat elke winter per stoomboot naar Nederland. Neemt dan zijn slaven mee die allen Piet heten en die ieder zo hun eigen taak hebben. De een helpt de licht dementerende Sint te herinneren wie wie is, de ander lijkt juist aangenomen om de boel in het honderd te laten lopen. IJdele man. Wordt graag eindeloos toegezongen en deelt dan cadeaus en snoepgoed uit. Liet vroeger lijfstraffen uitdelen aan stoute kinderen of nam ze mee naar Spanje. Lijkt met de jaren milder geworden. Draagt nooit ondergoed.”

Molovich
Erkend miskend genie. Motto: succes is voor losers.

2 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *