notre-dame-picture-4

notre-dame-picture-4

One response

  1. Hopelijk gaan de gehate islamieten weer niet verkondigen dat de brand in de Notre Dame op 15 april 2019 van Parijs een straf van Allah was omdat talloze Parijzenaren blijkbaar ongelovigen zijn!
    Stel dat er inderdaad nog een nazaat had gewoond van de klokkenluider van de Notre Dame, Quasimodo, die al bijna doof leek te zijn geworden door de klokken en de mensen die hem om zijn gedrochtelijk uiterlijk verafschuwden, dan zouden de radicale moslims deze weer hebben gezien als een steen des aanstoots omdat hij de “zondige” en mooie zigeunerin Esmeralda van de brandstapel had gered daar diens verderfelijke meester, rechter Frollo, haar ooit begeerde maar haar later helaas als een heks beschouwde!
    Daarbij doet deze brand me denken aan het jaar 1584 toen, twee weken na de moord op Willem van Oranje (1533-1584) wat zelfs in ‘s-Hertogenbosch werd verheerlijkt, een blikseminslag de 84 hoge middentoren van de Sint-Jan aldaar (deze was uit hout en lood vervaardigd met een groot koperen beeld daarop) verwoeste waarbij deze kathedraal ook enorme brandschade opliep en de enorme brand was nog tot in Utrecht en Antwerpen waar te nemen! Deze toren werd hierna nooit meer herbouwd en vervangen door een koepeltoren.
    Ik had eigenlijk liever gewenst dat bepaalde moderne treinstations en moskeeën, waar haat tegen de autochtoonse Nederlanders wordt geprediceerd, in Nederland gewoon in brand zouden vliegen daar die al totaal niets waard zijn om overeind te blijven staan! Het renoveren van de Notre Dame zal helaas de Fransen vele miljoenen gaan kosten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *