Internet Abortus

Er is, ook op deze website, veel gezegd over abortus. Of het moet mogen, wie er beslist, waarom wel, waarom niet, de kerk, de politiek.
Ik wil daar een voorlopig dieptepunt aan toevoegen.
Pete en Alisha Arnold uit Minnesota beslissen zelf niet of en wanneer zij hun perfect gezonde foetus laten weghalen, dat mag u doen.
Zij noemen dat ‘een oefening in democratie’.
Ik noem dat ‘zum kotzen’. Welke motieven er ook achter zitten.
En u?

De website van het koppel vindt u hier.

Berend Quest
Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven

16 Reacties

 1. Als dat kind ter wereld komt, wordt het het eerste democratisch gekozen kind ooit! Da’s toch iets wat je op je CV kunt zetten!

  Eerlijk gezegd denk ik dat het een stunt is en dat ze anti-abortus zijn. Als het niet zo is, dan zijn ze niet goed bij hun hoofd en hoop je maar dat het volk vóór abortus stemt. Want zulke ouders gun je niemand.

 2. Dait is zo’n prachtige uitdrukking, en je kunt hem er ook zo lekker uitspugen:

  Zum Kotzen.

  Klinkt als een hoax, maar wel een goeie. Net als diegene die haar zelfmoord aankondigde in haar blog.

  Wat ik verdacht vind zijn de schamele argumenten voor hun abortus: Ze denken dat ze geen goede ouders zullen zijn en dat ze te egoistisch zijn. Dat klinkt precies als datgene waarvan een anti-aborticus een aborteerder van zou beschuldigen.

  1. Ja, precies! Bang geen goede ouders te zijn? Ha! Dat heeft nog nooit iemand die een kinderwens had, doen overwegen een abortus te nemen. Ze verraden zich door hun vooroordelen en door hun gebrek daar doorheen te kijken om geloofwaardig te zijn.

   God o god. Het zullen je toekomstige ouders maar zijn…

 3. Ik had Pete net aan de lijn. Het is nogal een filosofische vent. Hij en Alisha hebben de hoax opgezet om ons eens goed te laten nadenken over democratie. Hij stelde me de vraag: “Als je intuïtief aanvoelt dat je een leven niet mag laten afhangen van de mening van de meerderheid, waarom doen we dat dan wel in het meest geaccepteerde politieke systeem ter wereld?” Een retorische vraag natuurlijk en ik denk dat hij wel een punt heeft. In de meeste bestuurlijke democratieën gaat het dan wel niet om leven of dood, maar het gaat wel altijd om de meerderheid die het individu oplegt hoe hij zijn leven moet leiden. En dat kan serieuze consequenties hebben voor het welbevinden van dat individu.

 4. Dat kan Pete wel zeggen, maar Pete doet het natuurlijk om aan te tonen dat abortus fout is, omdat je beslist over het leven van een ander. Volgens Pete heeft hij, als ouder, niet meer recht om over het leven van zijn ongeboren vrucht te beslissen als ieder ander mens. Dát wil hij aantonen.

  En dat democratie geen ideaal systeem is, wist Churchil ook al. Maar voorlopig moeten we het ermee doen. Pete zal mij niet om de tuin leiden.

 5. Ik blijf het jammer vinden dat het niet gewoon echt is. Geen stunt van de anti-aborteurs, geen grapje, geen “democracy sucks”-toestand. Simpel twee mongolen die raar online bezig zijn. Weet je wat? Ik ga gewoon doen alsof het echt is.

 6. Vind ik ook wel jammer. Helaas lukt het me niet meer om te denken dat het echt is. Ik weet zeker dat ze tegen abortus zijn en dat op deze manier aan de kaak stellen.

  Maar goed, als het nu geen hoax was, als ze echt oprecht zouden zijn in hun poging bezoekers te laten beslissen over hun ongeboren vrucht: wat is er dan eigenlijk op tegen – ervan uitgaande dat je niet tegen abortus bent? Waarom stuit het zo tegen de borst? Is het omdat zij het hele idee van ‘baas in eigen buik’ op hun kop zetten door ons, internetbezoekers, baas in hun buik te laten zijn? Vinden wij, die zo gehecht zijn aan de soevereiniteit van het individu, het erg dat ze hun individuele keuzevrijheid ontlopen?

 7. Terwijl ze die individuele keuzevrijheid natuurlijk uit vrije wil aan de wilgen hangen. Daarom zouden we het juist moeten toejuichen.

 8. Dat kind is al 17 weken oud. Dat is veel te oud om te aborteren vind ik. Dat moet in de eerste week. “Niet treuzelen: meteen doen” is mijn devies in deze. Als ik heel serieus mijn mening moet geven omtrent het fenomeen mede-internetgebruikers laten meebeslissen in je abortus ja of nee, dan zeg ik nee, want teveel tijdverlies. Terwijl je de vraag intikte had je al bij de kliniek moeten liggen met de sonde in je baarmoeder. Abortus is een keuze die je NIET weloverwogen moet maken.

 9. Ik vind zelf dat ik me vreselijk heb uitgesloofd met voorgaande reactie. Ik verdien iets. Maar wat. Ik ga op zoek naar iets om mezelf te belonen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *