Hysterische hoax

De verzamelplaats voor hysterica’s is het schoolplein. Tot wel vier keer per dag komen moeders bij elkaar om de laatste roddels en geruchten uit te wisselen. En je moet erbij staan, anders hebben ze het over jou of je kind. Jammer voor de moeder van het 6-jarige jongetje uit Doetinchem dat ze er niet bijstond toen het verhaal over haar zoontje alsmaar groter en groter werd. Eerst had hij één kind aangerand, daarna nog één… en nadat alle moeders het thuis eens besproken hadden, bleken er nog veel meer kinderen te zijn aangerand.

Wat is de optelsom van de feiten: er is geen aangifte gedaan door de ouders van de kinderen die zouden zijn aangerand. Er is psychologisch onderzoek gedaan naar het jongetje van 6 en zijn ouders, daarbij zijn geen afwijkingen geconstateerd. Het kind zit al drie weken thuis. Vijfentwintig ouderparen dreigen hùn kind van school te halen als hij weer terugkomt in de klas. Maken we de som, dan is de uitkomst: een hoax van de eerste orde en een voor het leven getekende jongen. Maar daarover spreken de hysterica’s op het schoolplein liever niet.

6 Reacties

 1. Laat ik voorop stellen dat ik niet weet wat er is gebeurd in Doetinchem. Het komt ongetwijfeld voor dat kinderen om wat voor reden dan ook, op een ongezonde manier met sex omgaan.

  We moeten echter niet vergeten dat het volkomen normaal is dat kinderen sexuele gevoelens hebben en dat ze elke nacht uitgebreid sex kunnen zien op de tv. Die van mij is weleens ’s nachts wakker geworden en wilde toen tv kijken. Hij vond het bijzonder interessant wat die dames en heren deden, en wilde dat later ook wel eens uitproberen met een buurvriendinnetje. Die dat overigens prima vond.

  De belangrijkste vraag is: vonden de betrokken kinderen het vervelend, en waren ze in staat om hun grenzen aan te geven? Was het jongetje over hun grenzen heengegaan en had hij hun protesten genegeerd? Of was het een geval van kinderen die doktertje speelden? Soms reageren ouders heel heftig op zoiets, omdat zij er een andere waarde aan hechten. Zij hebben associaties met misbruik en dwang die het kind eigenlijk helemaal niet voelde. Hun kind gaat dan pas denken dat er iets onoirbaars is gebeurd als het de reacties van de ouder(s) ziet.

  Het lijkt me belangrijk dat de media ook voorzichtig zijn met het labelen van dit soort gebeurtenissen. Dit jongetje is onschuldig tot het tegendeel is gebleken.

  In elk geval heb ik mijn kinderen voorbereid op zowel het aangeven van grenzen als het respecteren van die van anderen. En gelukkig gaat de basisschool van mijn kinderen daar heel goed mee om.

  Hysterie maakt het alleen maar erger. Zowel voor de slachtoffers als voor het kind dat nu veroordeeld wordt zonder ooit een kans te hebben gehad om zich te verdedigen. Misschien kan PMA coaching van de kinderen en ouders helderheid brengen? Er zijn in die regio verschillende ervaren PMA coaches.

  Jacqueline Keuning

 2. Arm ventje. Zes jaar en al als pervert veroordeeld door gans het land. Laten we hopen dat het met dat voor het leven getekend wel meevalt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *