Nobel

China noemt de nominatie van Liu Xiaobo een besmeuring van de Nobelprijs voor de Vrede. Wat pas een besmeuring van de Nobelrijs voor de Vrede was, was de nominatie van Barack Obama voor de mogelijk belangrijke daden die hij zou gaan verrichten. Die Nobelprijs voor de Vrede had moeten gaan naar het Amerikaanse volk, dat een zwarte man als president had gekozen.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

4 Reacties

  1. Het zou heel wat verstandiger zijn geweest van de Chinese overheid om niet tientallen Chinezen vast te zetten, en de vrouw van Lui Xiaobo uit Peking weg te halen, maar om eenvoudig te zeggen: ‘Ach, die Nobelprijs voor de Vrede. Die ging vorig jaar naar Barack Obama. Zoveel waarde heeft zo’n prijs dus niet.’

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *