Horror Sint

Er is commotie ontstaan rond een film die de Sinterklaas als horrorfiguur neerzet.
De arme kindertjes van vrome christelijke ouders lopen het risico dat zij enge filmposters tegenkomen in bioscopen en in abrihokjes.
Ach en wee. De grote kindervriend als zombie.
Een bioscoopboycot is in de maak.

Wat uiteraard niet uit kan blijven is een bijbelboycot, een zondagsschoolboycot en een gereformeerdenboycot. En een paus-, priester- en bisschopboycot.
Het is een uitstekende zaak dat christelijke ouders eindelijk beginnen in te zien dat dat geloven in enge zaken als heiligen, leven na de dood, hel en verdoemenis een onbeschaamde aanslag is op de tere kinderziel.

Berend Quest
Als Berend Quest de wereld zou begrijpen, dan pas had ik een rotleven

3 Reacties

  1. Volgens mij is die vereniging betaald om dit als reclame te doen door Dick Maas. Je kan mij niet wijsmaken dat je hier serieus wakker van zou liggen.

  2. Mijn dochter van 7 meende er zwarte Piet in te herkennen, in de horror sint. Ik bedoel maar…. Werkelijk waar een non issue van de eerste orde.

  3. Nijenhuis gaat natuurlijk voor het gemak wel even voorbij aan de baggerfilms die hijzelf maakt. Is er al eens onderzoek gedaan naar het effect van films als Costa! op het jeugdige brein? Ik vermoed dat de intellectuele leegte van Nijenhuis’ werk destructiever is dan een horrorsint. Kinderen/jongeren identificeren zich niet met Sinterklaas (die is overduidelijk uit een andere wereld). Met de personages uit Costa! is de identificatie makkelijker, met alle gevolgen van dien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *