De send knop van Wouter Bos

NRC: “Wouter Bos e-mailt per ongeluk zijn netwerk rond. […] Iemand bij KPMG heeft net iets te snel op de verstuurknop gedrukt.”

Daar komt het van. De send-knop op het toetsenbord is ook veel te snel. Het zou een draaiknop moeten zijn, die je langdurig moet schroeven voor er iets gebeurt.

Oud Zeikwijf
Beroepsbrokkenpiloot. Vloog nochtans op haar achtste reeds rakelings langs bergkammen om berggeitjes en bergmarmotjes te tellen. Is tot haar eigen verdriet gemodelleerd naar haar vader, een onbehouwen Italiaanse charmeur met een groot hoofd en een passie voor even belachelijke als tijdrovende hobby’s. Komt oorspronkelijk uit Frankrijk. Heeft in Japan gewoond. Woont sinds begin jaren ’80 in een boomhut op het Waterlooplein in ‘Magies Centrum Amsterdam’, van waaruit ze haar schrijfsels via rooksignalen aan de redactie doorseint. Ze schrijft ook voor AT5, Sargasso en voor Kutbinnenlanders. En op haar eigen stukje internet: oudzeikwijf.com.

3 Reacties

  1. Iemand? Iemand drukte op de verkeerde knop? Ik weet niet wat triester is, geen .bcc weten te gebruiken of iemand nodig hebben om je privemailtjes te versturen. SLAPPE BAK HAP.

  2. Ja, dat is een goede vraag. Heeft Wouter Bos speciaal iemand in dienst om op de send-knop te drukken? En zo ja: waarom? Durft hij het zelf niet. Ik ken dat wel, dat je niet zeker weet of je nu wel of niet al moet senden. En dat je dan maar met je hand voor je ogen op send klikt.

    Iets anders: waar ken je die toetsenborden kopen met sendknop? Dat heb ik niet op m’n toetsenbord. Of is dat een Windows-ding?

  3. Daar heb je een punt. Er moet dus een aparte knop komen voor het opsturen van boodschappen… pardon… een aparte draaiknop. Of een moertje aan een touwtje, dat je met veel precisie in een klein gaatje moet zien te wurmen, en in draaien. Dat draaien, daar ontkomen we niet aan, dat moet absoluut.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *